Μπέργκερ φέτας: Μια ελληνική συνταγή για μπέργκερ γεμάτη με αρώματα, εμπνευσμένη από τα υπέροχα βότανα και αρωματικά φυτά της ελληνικής φύσης, Ο συνδυασμός των γεύσεων αυτών των αρωματικών φυτών με την φέτα και τον μοσχαρίσιο κιμά, απλά θα σας ξετρελάνει. Μια λαχταριστή λιχουδιά για μια γρήγορη και νόστιμη γευστική απόλαυση!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3/4 του κιλού μοσχαρίσιος κιμάς
⅓ φλιτζάνι θρυμματισμένη φέτα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε μια σχάρα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και την λαδώνουμε ελαφρά.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε μαζί τον κιμά, τη φέτα, το κιμά κρεμμύδι, την κόκκινη πιπεριά, τη μέντα, τον μαϊντανό, το σκόρδο σε σκόνη, το κρεμμύδι σε σκόνη, το καρυκευμένο αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε τα καλά μέχρι να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Πλάθετε σε 6 μπιφτέκια.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε τα μπιφτέκια μέχρι να αρχίσουν να σφίγγουν και να είναι ζεστά και ελαφρώς ροζ στο κέντρο, 4 με 5 λεπτά ανά πλευρά. Αν βάλετε ένα ειδικό θερμόμετρο στο κέντρο θα πρέπει να δείχνει 60 βαθμούς. Ετοιμο!
Καλή όρεξη!