Νηστίσιμος κορμός φτιαγμένος με φυτικό βούτυρο! Μια νηστίσιμη συνταγή για εκείνους που θέλουν να συνεχίσουν τη νηστεία. Απολαύστε!
Υλικά που θα χρειαστείτε
2 πακέτα πτι μπερ
1 κούπα καρύδια
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
250 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας κονιάκ
1 κουταλιά της σούπας γεμάτη κακάο
200 γραμμάρια τρούφα
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή θερμοκρασία σε μια κατσαρόλα. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το λιωμένο βούτυρο, τη ζάχαρη και το νερό. Ανακατεύουμε αρκετή ώρα με σύρμα, έτσι ώστε να λιώσει εντελώς η ζάχαρη
Βήμα 2
Στη συνέχεια ρίχνουμε το κακάο και χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Ανοίγουμε το ένα πακέτο πτι μπερ. Τα σπάμε σε κομματάκια και τα προσθέτουμε στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να απλωθεί καλά το κακάο παντού.
Βήμα 3
Μετά προσθέτουμε τα καρύδια και το κονιάκ και ανακατεύουμε. Ανοίγουμε και το δεύτερο πακέτο πτι μπερ. Σπάμε τα κομμάτια και τα προσθέτουμε, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.
Βήμα 4
Παίρνουμε μια φόρμα κέικ και τη ντύνουμε με μεμβράνη στο εσωτερικό της. Απλώνουμε το μείγμα με μια κουτάλα ή σπάτουλα για να πάει παντού. Τυλίγουμε από πάνω με μεμβράνη και αφήνουμε τον κορμό στην κατάψυξη να παγώσει.
Βήμα 5
Λιώνουμε την κουβερτούρα (μπεν μαρί) και την αφήνουμε ελαφρώς να κρυώσει. Βγάζουμε τον κορμό από την κατάψυξη και τον βγάζουμε από την μεμβράνη και τη φόρμα. Τον γυρίζουμε ανάποδα σε ένα πιάτο και προσθέτουμε την κουβερτούρα από πάνω. Με ένα μεγάλο κουτάλι απλώστε την κουβερτούρα να πάει παντού. Τέλος, προσθέτουμε την τρούφα από πάνω για ντεκόρ.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Κατάψυξη: 4-8 ώρες
Μερίδες: 16 κομμάτια