Ελληνική Κουζίνα

Ομελέτα με κοτόπουλο

Ομελέτα με κοτόπουλο

Η ομελέτα με κοτόπουλο είναι πανεύκολη και γρήγορη συνταγή, όπως όλες οι ομελέτες. Με τη προσθήκη ζουμερών μπουκιών κοτόπουλου που της δίνουν μια διαφορετική «αίγλη», και πολύχρωμα λαχανικά για πανδαισία γεύσεων αλλά και για εντυπωσιακή παρουσίαση. Ποιος είπε πως η ομελέτα δεν είναι ένα πλήρες γεύμα;

Yλικα που θα χρειαστειτε:

1/2 στήθος κοτόπουλο (κομμένο σε μπουκίτσες)

4 αυγά

4 κ.σ. γάλα

1 μεγάλο κρεμμύδι σε ψιλοκομμένες φέτες

ντομάτες ψιλοκομμένες

πιπεριές πολύχρωμες

κασέρι (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)

αλάτιπιπέρι

πάπρικα γλυκιά

ρίγανη ή θυμάρι

ελαιόλαδο

Eκτελεση συνταγης:

Κόβετε όλα τα υλικά σε μικρά κομμάτια [εκτός από τα αβγά, το γάλα και το μισό τυρί] και τα ρίχνετε στο τηγάνι να τσιγαριστούν μαζί με τις μπουκιές του κοτόπουλου. Τα σιγοβράζετε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο χωρίς να στεγνώσει. Στο τέλος προσθέτετε το μισό από τη ποσότητα τυριού που επιθυμείτε να βάλετε στην ομελέτα

Χτυπάτε τα αβγά μαζί με το γάλα και το υπόλοιπο τυρί και φτιάχνετε την ομελέτα. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα το μείγμα με το κοτόπουλο τη κλείνετε σαν μισοφέγγαρο και σερβίρετε.*

*Εναλλακτικά μόλις το κατόπουλο με τα λαχανικά είναι έτοιμα ρίχνετε τα χτυπημένα αβγά μέσα στο τηγάνι με το μείγμα του κοτόπουλου και φτιάχνετε μια ομελέτα – πίτσα.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr