Ελληνική Κουζίνα

Κροκέτες κοτόπουλου

Κροκέτες κοτόπουλου

Αν έχετε βαρεθεί τα ίδια και τα ίδια πιάτα με κοτόπουλο, δοκιμάστε να δημιουργήσετε κροκέτες κοτόπουλου, χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχετε διαθέσιμα. Αν λοιπόν έχετε μερικά φιλέτα κοτόπουλου στη κατάψυξη και δεν θέλετε να κάνετε πάλι σνίτσελ, αυτή είναι μια συνταγή που θα σας φανεί εξαιρετικά χρήσιμη -πόσο μάλλον αν έχετε παιδιά.

Yλικα που θα χρειαστειτε:

2 στήθη κοτόπουλου

1 κουταλιά μουστάρδα

3 φέτες ψιλοκομμένο  ζαμπόν

1 ποτήρι κεφαλογραβιέρα

4 λωρίδες ψιλικομμένο μπέικον

αλάτιπιπέρι [προσοχή στο αλάτι αν είναι αλατισμένο το κοτόπουλο και αλμυρή η κεφαλογραβιέρα]

1 ποτήρι Μπεσαμέλ

1 κουταλιά αλεύρι

1 κουταλιά βούτυρο

1 αυγό

2 αυγά, αλεύρι και φρυγανιά τριμμένη για το πανάρισμα

Eκτελεση συνταγης:

Βράζετε το κοτόπουλο. Αφού κρυώσει το κόβετε σε μικρά κομματάκια. Φτιάχνετε μισή δόση μπεσαμέλ.

Ψιλοκόβετε το ζαμπόν και το μπέικον και τρίβετε και την κεφαλογραβιέρα. Τα βάζετε όλα μαζί σε ένα μπολ με τη μουστάρδα, το αλάτι και το πιπέρι και προσθέτετε τη μπεσαμέλ. Τα ανακατεύετε πολύ καλά.

Τα πλάθετε σε μπαλάκια και τα βουτάτε πρώτα στο αλεύρι μετά στα χτυπημένα αβγά και τέλος στη φρυγανιά.  Τα τηγανίζετε σε καυτό λάδι [σπορέλαιο]  σε φρυτέζα ή σε βαθύ τηγάνι.

Καλή όρεξη!

Πηγή: sintayes.gr