Ιταλική Κουζίνα

Πικάντικη σαλάτα μαύρων φασολιών και καλαμποκιού

Πικάντικη σαλάτα μαύρων φασολιών και καλαμποκιού

Η πικάντικη σαλάτα μαύρων φασολιών και καλαμποκιού είναι μια λαχταριστή ιταλική συνταγή που συνδυάζει τη φρεσκάδα των λαχανικών με την απολαυστική πικάντικη γεύση. Αυτή η σαλάτα είναι ιδανική για τους λάτρεις των πικάντικων γεύσεων και προσφέρει μια υγιεινή και γευστική επιλογή για ένα ελαφρύ γεύμα ή ορεκτικό. Η συνδυασμένη γεύση των μαύρων φασολιών και του καλαμποκιού, συνοδευόμενη από ένα πικάντικο ντρέσινγκ, δημιουργεί μια ευωδιαστή και αναζωογονητική συνταγή. Ανακαλύψτε την αυθεντική γεύση της Ιταλίας με αυτήν την πικάντικη σαλάτα μαύρων φασολιών και καλαμποκιού και αφεθείτε σε μια εκρηκτική γευστική εμπειρία.

Υλικά συνταγής

1 κούπα μαύρα φασόλια (βρασμένα)
1 κούπα καλαμπόκι (βρασμένο)
1 μεσαίο κόκκινο κρεμμύδι (κομμένο σε λεπτές φέτες)
1 μεγάλη ντομάτα (κομμένη σε κυβάκια)
1 πιπεριά (κόκκινη πιπεριά ή πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες)
1/4 φλιτζάνι φρέσκο κόλιανδρο (ψιλοκομμένο)
Χυμός από 1 λεμόνι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού καυτερή πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε τα μαύρα φασόλια και το καλαμπόκι. Προσθέστε το κρεμμύδι, τη ντομάτα και την πιπεριά. Προσθέστε το κόλιανδρο και ανακατέψτε καλά.

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε καλά για να συνδυαστούν τα υλικά.

Προσθέστε το αναμεμιγμένο ντρέσινγκ στη σαλάτα και ανακατέψτε καλά για να καλυφθούν τα υλικά με το ντρέσινγκ. Δοκιμάστε τη σαλάτα και προσαρμόστε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι, αν χρειάζεται.

Αφήστε τη σαλάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά για να απολαύσετε τις γεύσεις που θα αναμειχθούν. Σερβίρετε την πικάντικη σαλάτα μαύρων φασολιών και καλαμποκιού σαν ορεκτικό ή ως πλευρικό πιάτο.

Αυτή η πικάντικη σαλάτα μαύρων φασολιών και καλαμποκιού είναι απολαυστική και γεμάτη από γεύση και θρεπτικές ουσίες. Απολαύστε την σε καλοκαιρινές συγκεντρώσεις, μπάρμπεκιου και οποιαδήποτε άλλη περίσταση!