Ιταλική Κουζίνα

Πουτίγκα με σταφίδα κανέλας

Πουτίγκα με σταφίδα κανέλας

Η ιταλική συνταγή για πουτίγκα με σταφίδα και κανέλα είναι μια γευστική επιλογή που ξεχωρίζει για τη γλυκή και αρωματική της γεύση. Αυτή η εκλεπτυσμένη συνταγή συνδυάζει την πλούσια γεύση της σταφίδας με τη ζεστή αίσθηση της κανέλας, δημιουργώντας ένα απολαυστικό γλυκό που αγκαλιάζει τις γευστικές αισθήσεις.

Η πουτίγκα με σταφίδα και κανέλα είναι ιδανική για να προσφέρετε στους καλεσμένους σας μια γλυκιά απόλαυση μετά από ένα γεύμα ή ως επιδόρπιο σε ειδικές περιστάσεις. Η απαλή υφή και η ευωδιαστή γεύση της πουτίγκας, σε συνδυασμό με την εξωτική νότα της κανέλας, θα σας ταξιδέψουν σε μια γαστρονομική απόλαυση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Υλικά συνταγής

4 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κατεψυγμένο βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια
1/2 φλιτζάνι κοφτή σταφίδα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
8 φέτες ψωμί του τοστ, κομμένες σε κύβους
Παγωτό βανίλια (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Σε ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνετε το γάλα με τη ζάχαρη σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει πλήρως.

Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατεύετε τη σταφίδα, το εκχύλισμα βανίλιας και την κανέλα. Προσθέστε τα κομμένα κομμάτια ψωμιού και ανακατεύετε καλά για να ενσωματωθούν με το μείγμα.

Αδειάστε το μείγμα σε μια λαδωμένη φόρμα για πουτίγκα. Ψήστε την πουτίγκα στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-35 λεπτά, μέχρι να αποκτήσει χρυσαφί χρώμα στην επιφάνεια.

Αφήστε την πουτίγκα να κρυώσει ελαφρά πριν την κόψετε σε κομμάτια.

Σερβίρετε την πουτίγκα με σταφίδα και κανέλα ζεστή ή σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε να συνοδεύσετε με μια στρώση παγωτού βανίλια πάνω από την πουτίγκα, αν το επιθυμείτε.

Απολαύστε αυτήν την υπέροχη πουτίγκα με σταφίδα και κανέλα, που αποτελεί μια γλυκιά και αρωματική επιλογή για γλυκές απολαύσεις και εκλεκτά γευστικά ταξίδια.

Καλή όρεξη!