Πικάντικο ινδικό κοτόπουλο: Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της ινδικής κουζίνας. Ενα υπέροχο και λαχταριστό πιάτο, ιδανικό για βραδινό δείπνο. Τα μπούτια κοτόπουλου γίνονται πολύ μαλακά και λιώνουν στο στόμα σας! Είναι πανεύκολο να το φτιάξετε. Σερβίρουμε με ρύζι, τηγανισμένο ψωμί πουρί, ινδικά ψωμάκια ναάν ή τσαπάτι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
4 μπούτια κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, κομμένα σε μπουκιές
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας πάστα σκόρδου τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας σκόνη κάρυ
½ ξυλάκι κανέλας, σπασμένο σε κομμάτια
8 λοβοί πράσινου κάρδαμου
4 φύλλα δάφνης
6 ολόκληρα γαρίφαλα
1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
15 ολόκληρους κόκκους μαύρου πιπεριού
2 κουταλάκια του γλυκού σπόροι κόλιανδρου
Εκτέλεση της συνταγής:
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο, το κρεμμύδι και την πάστα σκόρδου τζίντζερ. Ρίξτε το κάρυ σε σκόνη, το ξυλάκι κανέλας, τους λοβούς κάρδαμου, τα φύλλα δάφνης, το γαρίφαλο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού, τους κόκκους μαύρου πιπεριού και τους σπόρους κόλιανδρου. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Σε αυτό το σημείο, η σάλτσα θα είναι ρευστή. Αν θέλετε να πήξει, αφαιρέστε το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθούν τα υγρά. Ετοιμο!
Καλή όρεξη!