Ιαπωνική Κουζίνα

Πικάντικο σούσι με yellowtail

Πικάντικο σούσι με yellowtail

Πικάντικο σούσι με yellowtail: Μια ιαπωνική συνταγή για πικάντικο σούσι με ψάρι yellowtail, που είναι ένα είδος πλατύψαρου της οικογένειας Pleuronectidae. Φτάνοντας τα 56 εκατοστά σε μήκος, έχει καστανοκόκκινο επάνω μέρος και κίτρινα πτερύγια, από όπου παίρνει και το όνομά του. Αυτό το ψάρι είναι πολύ δημοφιλές λόγω του άπαχου κρέατός του, της ελαφριάς γεύσης και της λεπτής υφής του.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια ιαπωνικό κοντόκοκκο άσπρο ρύζι
3 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
2 ½ κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 φύλλα φύκια νόρι
120 γραμμάρια ψάρι yellowtail
¼ φλιτζάνι ιαπωνική μαγιονέζα
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σριράχα
¼ μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο
2 κουταλιές της σούπας αυγοτάραχο tobiko

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ξεπλύνετε καλά το ρύζι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό.

Βήμα 2
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το ρύζι και το νερό και τα αφήνουμε να βράσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά. Κλείστε τη φωτιά και αφήστε το ρύζι να καθίσει χωρίς να ανοίξετε το καπάκι για 20 λεπτά για να σιγομαγειρευτεί με τον ατμό του.

Βήμα 3
Ρίξτε στο ξύδι ρυζιού τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί τελείως. Μόλις τελειώσει το ρύζι στον ατμό, ρίχνουμε το μείγμα ξυδιού-ζάχαρης. Αφήστε το ρύζι να κρυώσει, για 15 με 20 λεπτά.

Βήμα 4
Τοποθετήστε ένα φύλλο νόρι σε μια επιφάνεια εργασίας με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω. Τοποθετήστε το 1/4 του ρυζιού στο νόρι και απλώστε το ομοιόμορφα από άκρη σε άκρη, πάχους περίπου μισού εκατοστού. Αναποδογυρίστε το νόρι πάνω από ένα πατάκι που καλύπτεται από πλαστικό. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα νόρι και το ρύζι.

Βήμα 5
Κόψτε το ψάρι σε κύβους μισού εκατοστού και ρίξτε μαζί με τη μαγιονέζα και τη Sriracha σε ένα μπολ. Τοποθετήστε το 1/4 του μείγματος, μαζί με το 1/4 του αγγουριού, σε μια γραμμή κατά μήκος μιας από τις κοντές πλευρές του νόρι. Ρολάρετε το μείγμα μέσα στο νόρι χρησιμοποιώντας το πατάκι. Πιέστε το ρολό σφιχτά για να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο ρολό. Απλώστε 1/2 κουταλιά της σούπας tobiko σε μια μακριά λεπτή γραμμή στην κορυφή κάθε ρολού.

Βήμα 6
Καλύψτε τα ρολά με πλαστική μεμβράνη και πιέστε ξανά με το πατάκι. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ κοφτερό, υγρό, καθαρό μαχαίρι, κόψτε κάθε ρολό σε 8 ίσα κομμάτια. Αφαιρέστε την πλαστική μεμβράνη, το πιάτο και σερβίρετε.

Σημειώσεις Μάγειρα:
Η παρασκευή σούσι είναι αρκετά εύκολη και απλή. Μπορείτε να παρακολουθήσετε μερικά video για σούσι στο YouTube για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

Ένα ωραίο πράγμα με το σούσι είναι ότι μπορείτε να το προσαρμόσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας. Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε σολομό αντί για yellowtail, προτιμήστε το. Χρησιμοποιήστε ψάρια ποιότητας σούσι για αυτό το πιάτο.

Καλή όρεξη!