Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο κάρυ

Ινδικό κοτόπουλο κάρυ

Ινδικό κοτόπουλο κάρυ: Μια αυθεντική ινδική συνταγή για ένα ξεχωριστό, χορταστικό και λαχταριστό πιάτο, που γίνεται πολύ εύκολα! Αυτή είναι η μαλαισιανή εκδοχή του ινδικού κοτόπουλου κάρυ, που χρησιμοποιεί γάλα καρύδας. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα καρύδας με γιαούρτι ή γάλα με χαμηλά λιπαρά, αλλά η γεύση δεν θα είναι η ίδια.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κομμάτι ( 5 εκατοστά) ξυλάκι κανέλας
1 ολόκληρο λοβό κάρδαμου
½ λοβός γλυκάνισου
3 ολόκληρα γαρίφαλα
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα κάρυ
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμύδια εσαλότ
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φέτα φρέσκια ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
4 κουταλιές της σούπας πάστα κάρυ
½ φλιτζάνι παχύρρευστο γάλα καρύδας
2 φλιτζάνια νερό
1,5 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
2 κουταλιές της σούπας χυμό ταμαρίνδου
αλάτι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε την κανέλα, το κάρδαμο, τον γλυκάνισο, το γαρύφαλλο και τα φύλλα κάρυ για 2 έως 3 λεπτά, στη συνέχεια ρίξτε τα εσαλότ, το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρετε μέχρι να μυρίσουν. Ρίξτε την πάστα κάρυ και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Βήμα 2
Ρίξτε το γάλα καρύδας και το νερό και αφήστε το να σιγοβράσει για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το κοτόπουλο, το χυμό ταμαρίνδου και το αλάτι και σιγοβράστε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 20 λεπτά.

Καλή όρεξη!