Κινέζικη Κουζίνα

Κινεζικά ντάμπλινγκ με αυγά

Κινεζικά ντάμπλινγκ με αυγά

Κινεζικά ντάμπλινγκ με αυγά: Δοκιμάστε αυτή την κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε υπέροχα και λαχταριστά ντάμπλινγκ. Το ντάμπλινγκ είναι μια ευρεία κατηγορία πιάτων που αποτελούνται από κομμάτια ζύμης, συχνά με μια γέμιση. Η ζύμη μπορεί να βασίζεται σε ψωμί, αλεύρι ή πατάτες και η γέμιση μπορεί να είναι με κρέας, ψάρι, τόφου, τυρί, λαχανικά, φρούτα ή γλυκά. Μπορεί να χρειαστεί να διπλασιάσετε τη συνταγή γιατί θα τα λατρέψουν όλοι. Υπέροχο ως ορεκτικό.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 αυγά
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλάκι του γλυκού νερό
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
100 γραμμάρια χοιρινό κιμά
3 νεροκάστανα, ψιλοκομμένα
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
¾ φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
½ κουταλάκι του γλυκού ξηρό κρασί σέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Χτυπήστε μαζί τα αυγά, 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ, νερό και 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπολ και αφήστε να ξεκουραστούν για 25 λεπτά.

Βήμα 2
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον κιμά, τα νεροκάστανα, τα πράσινα κρεμμυδάκια, 1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ, το τζίντζερ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και το σησαμέλαιο, ζυμώνοντας το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί καλά. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί.

Βήμα 3
Για να φτιάξετε περιτυλίγματα, ψεκάστε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μαγειρικό σπρέι και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε σιγά σιγά περίπου 1 κουταλιά της σούπας από το μείγμα των αυγών στο τηγάνι και γείρετε το τηγάνι για να απλώσετε το κουρκούτι, σχηματίζοντας έναν επίπεδο κύκλο διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών. Αφήστε το περιτύλιγμα των αυγών να μαγειρευτεί μέχρι να σφίξει στο κάτω μέρος αλλά να είναι ακόμα υγρό από πάνω, περίπου για 1 λεπτό. Στοιβάζετε τα τελειωμένα περιτυλίγματα αυγών σε ένα πιάτο καθώς τα τελειώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Βήμα 4
Ανακατεύουμε μαζί τον ζωμό κοτόπουλου, τη σάλτσα σόγιας, το σέρι, 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και το μαύρο πιπέρι σε μια κατσαρόλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

Βήμα 5
Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση κιμά στο κέντρο κάθε περιτυλίγματος, διπλώστε το περιτύλιγμα για να κάνετε ένα σχήμα μισοφέγγαρου και πιέστε απαλά το περιτύλιγμα για να σφραγιστεί. Ρίξτε τα γεμιστά ζυμαρικά στον καρυκευμένο ζωμό κοτόπουλου και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί η γέμιση, για 10 με 15 λεπτά. Σερβίρουμε με τον ζωμό.

Καλή όρεξη!