Ιαπωνική Κουζίνα

Πικάντικο σούσι τόνου

Πικάντικο σούσι τόνου

Μια παραδοσιακή ιαπωνική συνταγή για σούσι τόνου. Ένα υπέροχο πικάντικο ρολό σούσι, για όσους αγαπούν τις έντονες γεύσεις με μπρίο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγειρεμένο ή ωμό τόνο σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας για να πετύχετε υπέροχες γεύσεις. Εξαιρετικό για ένα χορταστικό ιαπωνικό γεύμα. Έχει υπέροχη γεύση με ντιπ σόγιας wasabi.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 φλιτζάνια λευκό κολλώδες ρύζι
2 ½ φλιτζάνια νερό
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουτί (140 γραμμάρια) λευκό τόνο, στραγγισμένο
1 κουταλιά της σούπας μαγιονέζα
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα wasabi
4 φύλλα ξηρά φύκια νόρι
½ αγγούρι, κομμένο σε κύβους
1 καρότο, κομμένο σε κύβους
1 αβοκάντο – ξεφλουδισμένο, χωρίς κουκούτσι και κομμένο σε κύβους

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το ρύζι, το νερό και το ξύδι να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το υγρό, για 20 με 25 λεπτά. Αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένο για περίπου 10 λεπτά για να απορροφηθεί το περιττό νερό. Αφήνουμε το ρύζι στην άκρη να κρυώσει.

Βήμα 2
Ανακατέψτε ελαφρά μαζί τον τόνο, τη μαγιονέζα, τη σκόνη τσίλι και την πάστα wasabi σε ένα μπολ, κόβοντας τον τόνο αλλά όχι πολτοποιώντας τον σε πάστα.

Βήμα 3
Για να τυλίξετε σε ρολό το σούσι, καλύψτε ένα πατάκι σούσι από μπαμπού με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετήστε ένα φύλλο nori πάνω στην πλαστική μεμβράν , με την τραχιά πλευρά προς τα πάνω. Με βρεγμένα δάχτυλα, απλώστε σταθερά ένα παχύ, ομοιόμορφο στρώμα έτοιμου ρυζιού πάνω από το nori, καλύπτοντάς το εντελώς. Τοποθετήστε περίπου 1 κουταλιά της σούπας αγγούρι, καρότο και αβοκάντο κομμένο σε κύβους σε μια γραμμή κατά μήκος της κάτω άκρης του φύλλου και απλώστε μια γραμμή μείγματος τόνου μαζί με τα λαχανικά.

Βήμα 4
Σηκώστε την άκρη του φύλλου ρολού μπαμπού, διπλώστε την κάτω άκρη του φύλλου προς τα πάνω, περικλείοντας τη γέμιση και τυλίξτε σφιχτά το σούσι σε έναν χοντρό κύλινδρο. Μόλις τυλιχτεί το σούσι, τυλίξτε το στο χαλάκι και πιέστε το απαλά για να συμπιεστεί σφιχτά. Κόβουμε κάθε ρολό σε 6 κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!