Κινέζικη Κουζίνα

Κινέζικο κοτόπουλο stir fry με σάλτσα hoisin

Κινέζικο κοτόπουλο stir fry με σάλτσα hoisin

Δείτε αυτή την κινέζικη συνταγή για κοτόπουλο stir fry με σάλτσα hoisin. Το stir-fry δεν είναι ένα συγκεκριμένο πιάτο ή συνταγή, αλλά ένας ιδιαίτερος τρόπος μαγειρέματος που σημαίνει ”τηγάνισμα με ανακάτεμα”.  Ένα από τα χαρακτηριστικά της κινέζικης κουζίνας είναι το μαγείρεμα σε πολύ δυνατές θερμοκρασίες απευθείας  πάνω στη φωτιά, τεχνική που απαιτεί συνεχές ανακάτεμα για να μην καεί το φαγητό. Με την συνταγή αυτή θα κάνετε εύκολα ένα γλυκό και ελαφρώς πικάντικο stir fry πιάτο. Μπορεί να γίνει και με κοτόπουλο! Ταιριάζει υπέροχα με ρύζι γιασμίν.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1/2 κιλό χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλα, κομμένες σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin
¼ φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες
1 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 κονσέρβα (120 γραμμάρια) νεροκάστανα κομμένα σε φέτες, στραγγισμένα
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε τις φέτες χοιρινού, 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα hoisin και 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ μαζί σε ένα μπολ. Αφήνουμε στην άκρη. Ρίξτε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα hoisin, το ζωμό κοτόπουλου, 1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ, το ξύδι ρυζιού, τη ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν σε ένα μικρό μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Βάλτε το χοιρινό και ανακατέψτε μέχρι το χοιρινό να αρχίσει να ροδίζει, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ. Τηγανίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Ρίχνουμε μέσα το καρότο, την πιπεριά και τα νεροκάστανα και τα αφήνουμε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα. Ανακατεύουμε με το κρατημένο μείγμα σάλτσας hoisin και συνεχίζουμε το μαγείρεμα και το ανακάτεμα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 3 λεπτά.

Καλή όρεξη!