Κινέζικη Κουζίνα

Τηγανητό κοτόπουλο με τόφου και λαχανικά

Τηγανητό κοτόπουλο με τόφου και λαχανικά

Μια από τις πιο γνωστές και πολυχρησιμοποιημένες κινέζικες συνταγές. Το τηγανητό κοτόπουλο με τόφου μαγειρεύεται στο γουόκ με λαχανικά και πολλά μπαχαρικά που δίνουν στο πιάτο τα χαρακτηριστικά πλούσια κινέζικα αρώματα. Σερβίρετε μόνο του, με ρύζι ή πάνω από χυλοπίτες. Δοκιμάστε το και απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
3 κουταλιές της σούπας κρασί από κινέζικο ρύζι
1 μέτριο πράσινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
2 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα σε μπουκίτσες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
2 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες
1 συσκευασία (350 γραμμάρια) σφιχτό τόφου, στραγγισμένο και κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
1 ½ κουταλιά της σούπας πάστα τσίλι με σκόρδο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Σε ένα μεσαίο μπολ, βάλτε τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη, το άμυλο καλαμποκιού και το κρασί από ρύζι. Τοποθετούμε το κρεμμυδάκι και το κοτόπουλο στο μείγμα. Αφήνουμε να μαριναριστούν τουλάχιστον για 15 λεπτά.

Βήμα 2
Σε ένα γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το κοτόπουλο με το μείγμα της μαρινάδας και ανακατεύουμε για περίπου 5 λεπτά. Ρίξτε μέσα το σκόρδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Συνεχίστε να ανακατεύετε για 5 λεπτά ή μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τραγανά αλλά τρυφερά και το κοτόπουλο να μην είναι πλέον ροζ.

Βήμα 3
Προσθέστε το τόφου, το νερό, τη σάλτσα στρειδιών και την πάστα τσίλι στο γουόκ. Τηγανίστε και ανακατέψτε μέχρι να ζεσταθεί.

Καλή όρεξη!