Ιαπωνική συνταγή για σουκιγιάκι με βοδινό κρέας και ψητά λαχανικά που θα σας χορτάσουν και με το παραπάνω! Ένα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο που τρώγεται με ή και χωρίς συνοδευτική σος. Σερβίρετε με ρύζι στον ατμό.
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 κουταλιά της σούπας φυστικέλαιο
450 γραμμάρια βοδινή μπριζόλα, κομμένη διαγώνια σε κομμάτια 7,5 εκατοστών
½ φλιτζάνι ζωμός κρέατος (βοδινός)
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
¾ φλιτζάνι κρεμμύδι, τεμαχισμένο σε κύβους
¾ φλιτζάνι σέλινο, τεμαχισμένο σε κύβους
450 γραμμάρια μανιτάρια, ψιλοκομμένα
120 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι, ξεπλυμένο και στραγγισμένο
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ ή ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέστε το βοδινό κρέας και μαγειρέψτε μέχρι να ψηθεί αρκετά. Ανακατέψτε το ζωμό βοδινού κρέατος, τη σάλτσα σόγιας και το βούτυρο. Σπρώξτε το κρέας στην άκρη του τηγανιού και ρίξτε το κρεμμύδι, το σέλινο και τα μανιτάρια. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε για 2 ακόμη λεπτά. Έτοιμο το Σουκιγιάκι με βοδινό κρέας!
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 20 λεπτά
Μερίδες: 4
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
207,1 θερμίδες, 16,4 g πρωτεΐνης, 5,5 g υδατάνθρακες, 47,3 mg χοληστερόλης, 254,1 mg νατρίου.
Αν σας άρεσε αυτή η ιαπωνική συνταγή, τότε δείτε και τη συνταγή για ιαπωνικά μπιφτέκια σολομού