Αγγλική Κουζίνα

Τάρτα με καβουρόψυχα και τζίντζερ με dressing τσίλι

Τάρτα με καβουρόψυχα και τζίντζερ με dressing τσίλι

Δοκιμάστε αυτή τη σύγχρονη βρετανική εκδοχή της τάρτας quiche. Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει ζύμη με γέμιση καβουρόψυχα, τζίντζερ, αυγά και μαϊντανό. Το αποτέλεσμα είναι μια πλούσια και κρεμώδης γεύση, ιδανική για ένα γρήγορο και εύκολο γεύμα ή σνακ. Συνοδεύεται υπέροχα με dressing τσίλι και είναι η τέλεια λύση για όσους αναζητούν μια συνταγή μεγάλης επιτυχίας που θα ικανοποιήσει τους πάντες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 συσκευασία (500 γρ) ζύμη
10 εκ. κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
1 συσκευασία (20g) φρέσκο μαϊντανό, κατά προτίμηση πλατύφυλλο
2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
250 γρ φρέσκια ψίχα κάβουρα
2 αυγά, συν 2 κρόκους αυγών
300 ml κρέμα γάλακτος
Για το dressing τσίλι:
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
χυμός από 1 λάιμ
1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
3 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
6 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλή ζάχαρη

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 5mm και την απλώνουμε σε μια ρηχή φόρμα τάρτας 25cm. Καλύψτε και βάλτε την στο ψυγείο για 15 λεπτά.

ΒΗΜΑ 2

Στρώνουμε πάνω από τη ζύμη στη φόρμα μια λαδόκολλα και βάζουμε από πάνω φασόλια για βάρος. Ψήνουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν, αλλά όχι να πάρουν χρώμα. Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και βάλτε τη φόρμα στο φούρνο για άλλα 3-5 λεπτά μέχρι να ψηθεί η ζύμη Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 180C.

ΒΗΜΑ 3

Σε ένα μικρό μπλέντερ, χτυπήστε το τζίντζερ με τον μαϊντανό και 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο μέχρι να γίνουν μια χοντρή πάστα. Απλώνουμε πάνω από τη ζύμη. Διασκορπίστε το κρέας καβουριού πάνω από την πάστα τζίντζερ. Χτυπήστε μαζί τα αυγά και τους κρόκους αυγών με την κρέμα γάλακτος και μετά αλατοπιπερώστε. Βάζετε τη φόρμα σε ένα ταψί και ρίχνετε μέσα το μείγμα των αυγών. Ξαναβάλτε την τάρτα στο φούρνο για 30-35 λεπτά ή μέχρι να δέσει.

ΒΗΜΑ 4

Εν τω μεταξύ, φτιάξτε το ντρέσινγκ. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε μαζί τα κρεμμυδάκια, το χυμό λάιμ, το τσίλι, τη σάλτσα σόγιας, το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη με 1 κουταλιά της σούπας νερό. Σερβίρετε την τάρτα ζεστή με λίγο dressing.

Καλή όρεξη!