Γαλλική Κουζίνα

Breakfast με ψωμάκια μπριος και τραγανό μπέικον

Breakfast με ψωμάκια μπριος και τραγανό μπέικον

Απολαύστε ένα πλούσιο breakfast, με ένα πιάτο που μπορεί να ετοιμαστεί εκ των προτέρων. Εμπνευσμένο από τη κλασική γαλλική συνταγή για τοστ με σιρόπι σφενδάμου και μπέικον, αυτό το πιάτο περιλαμβάνει νόστιμα αφράτα ψωμάκια μπριος, τραγανό μπέικον και σιρόπι σφενδάμου. Μπορείτε να το προετοιμάσετε από την προηγούμενη νύχτα και να το ψήσετε το πρωί για μια γρήγορη και νόστιμη λύση για το πρωινό σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 μεγάλα αυγά
150 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
2 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου, συν επιπλέον για σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
200 γραμμάρια κράνμπερι
8 ψωμάκια μπριός, το καθένα κομμένο στη μέση (αν το πιάτο σας είναι ρηχό, κόψτε ξανά στη μέση από την άλλη πλευρά για να κάνετε πιο κοντά κομμάτια)
50 γρ πεκάν, κομμένα στη μέση
6-8 φέτες από το αγαπημένο σας μπέικον
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος, το γάλα, το σιρόπι σφενδάμου, τη βανίλια και μια πρέζα αλάτι. Ρίξτε περίπου τα δύο τρίτα των κράνμπερι σε ένα ταψί (περίπου 20 εκ. x 30 εκ.) που είναι αρκετά βαθύ. Βουτήξτε κάθε κομμάτι μπριός στο μείγμα των αυγών μέχρι να μουλιάσει καλά, στη συνέχεια τοποθετήστε από πάνω τα κράνμπερι και ρίξτε το υπόλοιπο μείγμα αυγών από πάνω. Σκορπίστε πάνω από τα υπόλοιπα κράνμπερι. Καλύψτε με μεμβράνη και αφήστε τα να κρυώουν για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα αν τα σερβίρετε για πρωινό.

ΒΗΜΑ 2

Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 C. Ξεσκεπάζουμε το πιάτο και σκορπίζουμε πάνω από τα πεκάν. Ψήνουμε για 25 λεπτά μέχρι να δέσει το μείγμα των αυγών και να αρχίσουν να σκάνε τα κράνμπερι. Εν τω μεταξύ, στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και απλώστε το μπέικον από πάνω. Όταν τα ψητά μπριός είναι έτοιμα, βγάζουμε από το φούρνο και σκεπάζουμε χαλαρά με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστά. Ζεσταίνουμε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και ψήνουμε το μπέικον για περίπου 5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να γίνει τραγανό.

ΒΗΜΑ 3

Πασπαλίζουμε τα μπριος με ζάχαρη άχνη και από πάνω το τραγανό μπέικον. Περιχύνουμε με έξτρα σιρόπι σφενδάμου και σερβίρουμε

Καλή όρεξη!