Eat4Health
Συνταγές από όλο τον κόσμο!

Ταϊβανέζικα τηγανιτά νουντλς ρυζιού tsao mi fun

Ταϊβανέζικα τηγανιτά νουντλς ρυζιού tsao mi fun
Eat4health

Ενα πολύ ιδιαίτερο πιάτο της κινέζικης κουζίνας. Το tsa bi whun μεταφράζεται επί λέξει σε «τηγανητό ρύζι noodles». Είναι πολύ γευστικό και σίγουρα θα σας αρέσει πολύ. Μπορείτε να τροποποιήσετε τα υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, πχ σε κάποιους αρέσει περισσότερο χοιρινό, σε άλλους λιγότερο, σε άλλους περισσότερη σάλτσα σόγιας, σε άλλους λιγότερο, κ.λπ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

½ κιλό χοιρινό φιλέτο κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
¼ φλιτζάνι κρασί ρυζιού
1 κουταλάκι άσπρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού κινέζικη σκόνη πέντε μπαχαρικών
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
4 αποξηραμένα μαύρα κινέζικα μανιτάρια σιτάκε
1 συσκευασία (250 γραμμάρια περίπου) φιδέ ρυζιού
¼ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 αυγά χτυπημένα
¼ σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένες μικρές γαρίδες
3 καρότα, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
½ κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 φλιτζάνια φύτρα φασολιών
4 φύλλα κινέζικο λάχανο νάπα, κομμένα σε λεπτές φέτες
αλάτι
3 κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε το χοιρινό σε ένα μπολ και ρίξτε τη σάλτσα σόγιας και το κρασί ρυζιού. Πασπαλίζουμε με το λευκό πιπέρι, τη σκόνη πέντε μπαχαρικών και το άμυλο καλαμποκιού. Ανακατεύουμε καλά και μετά αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστεί. Μουλιάζουμε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με κρύο νερό για 20 λεπτά, μετά πετάμε το νερό, κόβουμε και πετάμε τα κοτσάνια των μανιταριών. Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες. Μουλιάζουμε τον φιδέ ρυζιού σε ένα ξεχωριστό μπολ με κρύο νερό για 10 λεπτά, στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε τα noodles στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι σε ένα γουόκ ή μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε μέσα τα αυγά και αφήστε τα ε μέχρι να σφίξουν, αναποδογυρίζοντας μια φορά, για να φτιάξετε τηγανίτα. Αφαιρέστε τη τηγανίτα αυγών και αφήστε την να κρυώσει, στη συνέχεια κόψτε σε λεπτές φέτες και βάλτε την σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε άλλες 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι στο γουόκ σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε το σκόρδο και τις αποξηραμένες γαρίδες και μαγειρέψτε μέχρι οι γαρίδες να μυρίσουν, για περίπου 20 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια, προσθέστε το χοιρινό μαζί με τη μαρινάδα και αφήστε τα στη φωτιά μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ, για περίπου 4 λεπτά. Ρίξτε μέσα τα καρότα και το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι τα καρότα να αρχίσουν να μαλακώνουν, για περίπου 3 λεπτά. Τέλος, προσθέστε τα φύτρα φασολιών, το λάχανο νάπα και τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες. Ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 3 λεπτά ακόμα. Ρίξτε το μείγμα χοιρινού στο μπολ μαζί με τα αυγά, στη συνέχεια σκουπίστε το γουόκ και επιστρέψτε το στη φωτιά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο φυτικό λάδι στο γουόκ και μετά ανακατεύουμε με τα στραγγισμένα ζυμαρικά με φιδέ από ρύζι. Ανακατέψτε για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά και στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα χοιρινού κρέατος. Αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και γαρνίρετε με κόλιαντρο για να το σερβίρετε.

Καλή όρεξη!

Comments are closed.

Don't Miss! random posts ..