Οι τηγανητές γλυκές μπανάνες είναι ένα μοναδικό βραζιλιάνικο γλυκό που ετοιμάζεται και παρασκευάζεται εύκολα και γρήγορα! Ένα πολύ παραδοσιακό πρωινό ή επιδόρπιο στη βορειοανατολική Βραζιλία. Οι μπανάνες τηγανίζονται σε βούτυρο και επικαλύπτονται με ζάχαρη και κανέλα. Νόστιμο πιάτο και επίσης μπορείτε να το συνοδεύσετε με παγωτό βανίλια.
Υλικά που θα χρειαστείτε
3 μπανάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
½ φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 ¼ κουταλάκια του γλυκού κανέλα
3 κουταλιές βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Κόψτε κάθε μπανάνα στα μισά σε 3 ή 4 κομμάτια.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τη ζάχαρη και την κανέλα σε ένα ρηχό μπολ.
Βήμα 3
Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια-χαμηλή φωτιά. Προσθέτουμε φέτες μπανάνας και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν, 5 έως 10 λεπτά. Μεταφέρετε τις φέτες μπανάνας σε μια πλάκα με χαρτοπετσέτα. Καλύψτε τις φέτες μπανάνας, 1 κάθε φορά, με κανέλα-ζάχαρη.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 10 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 5 λεπτά
Μερίδες: 6
Στοιχεία για τη διατροφή
Τα δεδομένα διατροφής για αυτήν τη συνταγή περιλαμβάνουν την πλήρη ποσότητα ζάχαρης κανέλας. Η πραγματική ποσότητα ζάχαρης κανέλας που καταναλώνετε ποικίλλει.
Ανά μερίδα:
169,1 θερμίδες: 0,7 g πρωτεΐνης, 30,5 g υδατάνθρακες, 15,3 mg χοληστερόλης, 41,5 mg νατρίου
Αν σας άρεσε αυτή η συνταγή, τότε δείτε και αυτή τη συνταγή για κρεμώδες κέικ αραβοσίτου που θα σας ξετρελάνει!