Ινδική Κουζίνα

Τηγανητός μπακαλιάρος με κάρυ καρύδας και ντομάτας

Τηγανητός μπακαλιάρος με κάρυ καρύδας και ντομάτας

Τηγανητός μπακαλιάρος με κάρυ καρύδας και ντομάτας: Δοκιμάστε αυτή την ινδική συνταγή για να μαγειρέψετε ένα λευκό ψάρι σε αυτό το κάρυ καρύδας και ντομάτας νότιας Ινδίας με φρέσκο κόλιανδρο. Αυτό το ελαφρύ και αρωματικό φαγητό είναι εύκολο στην παρασκευή του και προσθέτει μια εξωτική νότα στο τραπέζι σας. Μπορείτε να σερβίρετε το κάρυ μόνο του ή με ρύζι και με ινδικά ψωμάκια νάαν.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι, συν 2 κουταλάκια του γλυκού
2 κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
8 μεγάλες ντομάτες, χοντροκομμένες
4 σκελίδες σκόρδο
1 κομμάτι τζίντζερ σε μέγεθος αντίχειρα, χοντροκομμένο
3 κουταλιές της σούπας πικάντικη πάστα κάρυ madras
165 ml κονσέρβας γάλα καρύδας
1 μεγάλη χούφτα κόλιανδρο, ψιλοκομμένο, συν επιπλέον κλωναράκια για σερβίρισμα
500 γρ φιλέτα μπακαλιάρου, ξεφλουδισμένα
6 κουταλιές της σούπας απλό αλεύρι
ρύζι μπασμάτι, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια και μια πρέζα αλάτι. Μαγειρέψτε για περίπου 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.

ΒΗΜΑ 2

Εν τω μεταξύ, χτυπήστε τις ντομάτες, το σκόρδο και το τζίντζερ σε ένα μπλέντερ για να γίνουν ένας λείος πουρές. Προσθέστε την πάστα κάρυ στα κρεμμύδια και τηγανίστε για 3 λεπτά ακόμη. Ρίχνουμε το μείγμα ντομάτας και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά μέχρι να πήξει. Προσθέστε το γάλα καρύδας και τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Σιγοβράζουμε ξανά να πήξει.

ΒΗΜΑ 3

Πασπαλίστε τα φιλέτα ψαριού σε λίγο αλεύρι. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι. Τηγανίστε τα φιλέτα, σε δόσεις, σε δυνατή φωτιά για 1 λεπτό περίπου από κάθε πλευρά, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν. Τοποθετήστε προσεκτικά το ψάρι στο μείγμα της ντομάτας και σιγοβράστε μέχρι να ψηθεί. Σκορπίζουμε από πάνω κλωνάρια κόλιανδρου και σερβίρουμε με ρύζι.

Καλή όρεξη!