Αγγλική Κουζίνα

Μαριναρισμένο σκουμπρί με ντρέσινγκ πράσινης ελιάς και σέλινου

Μαριναρισμένο σκουμπρί με ντρέσινγκ πράσινης ελιάς και σέλινου

Το σκουμπρί είναι αναμφίβολα μια υπερτροφή, ιδιαίτερα διαδεδομένη στην αγγλική κουζίνα, αλλά μπορεί να αφήσει την κουζίνα σας γεμάτη έντονες μυρωδιές. Αυτό μπορείτε να το αποφύγετε, παστώνοντας ελαφρά αντί να το μαγειρέψετε, όπως γίνεται σε αυτή τη συνταγή. Παστώνετε για λίγο το σκουμπρί, το μαρινάρετε όλο το βράδυ και την άλλη μέρα το σερβίρετε με ντρέσινγκ πράσινης ελιάς και σέλινου. Ενα εξαιρετικό και ιδιαίτερο πιάτο που αξίζει πραγματικά να το δοκιμάσετε!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 σκουμπριά, φιλεταρισμένα, με βγαλμένα τα αγκάθια
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, καβουρδισμένους
150 ml ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε ροδέλες
1 ½ κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
χυμό από ½ λεμόνι
150 ml ξύδι από κόκκινο κρασί
10 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και κομμένες στη μέση
2 κοτσάνια σέλινο, κομμένα σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα φύλλα σέλινου
φέτες λεμονιού, για σερβίρισμα
κρεμ φρες, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

ΒΗΜΑ 1

Τοποθετήστε τα φιλέτα σκουμπριού, με το δέρμα προς τα κάτω, σε ένα ρηχό ταψί, στη συνέχεια πασπαλίστε με τους σπόρους μάραθου και 1 1/2 κουταλιά της σούπας νιφάδες αλάτι, φροντίζοντας να καλύψετε ομοιόμορφα το ψάρι. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, στη συνέχεια αφαιρούμε τη μεμβράνη, ξεπλένουμε το αλάτι και τους σπόρους μάραθου και στεγνώνουμε το ψάρι με χαρτί κουζίνας.

ΒΗΜΑ 2

Ξαναβάλτε το ψάρι στο ρηχό ταψί, με την πέτσα προς τα πάνω, περιχύστε με το ελαιόλαδο και σκορπίστε από πάνω τις ροδέλες από τα κρεμμύδια εσαλότ. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το ξύδι, τα αφήνουμε να βράσουν και μετά περιχύνουμε το ψάρι με το καυτό υγρό. Αφήνουμε να κρυώσει, σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να μαριναριστεί όλο το βράδυ.

ΒΗΜΑ 3

Την επόμενη μέρα, βγάζετε το ψάρι από το ψυγείο 1 ώρα πριν το σερβίρετε για να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το μεταφέρετε σε πιατέλα. Προσθέτουμε τις ελιές, το σέλινο και τα φύλλα σέλινου. Αφήνουμε για λίγα λεπτά και μετά σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και μερικές κουταλιές κρεμ φρες.

Καλή όρεξη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *