Ινδική Κουζίνα

Κάρυ αυγών και πατάτας

Κάρυ αυγών και πατάτας

Κάρυ αυγών και πατάτας: Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε αυτό το καταπληκτικό πιάτο. Το αυγό και η πατάτα του χαρίζουν την απαλή και απολαυστική υφή του, ενώ η μεγάλη ποικιλία μπαχαρικών δίνει την ασύγκριτη χαρακτηριστική ασιατική γεύση του. Σερβίρετέ το ζεστό με μια πλευρά ψωμιού σε χοντρές φέτες.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
2 κρεμμύδια, ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
3 ντομάτες, κομμένες στα τέσσερα
2 μικρές πράσινες πιπεριές τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα σκόρδου
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα τζίντζερ
2 κουταλάκια του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
αλάτι
2 φλιτζάνια νερό
1 μεγάλη πατάτα – μαγειρεμένη, ξεφλουδισμένη και κομμένη σε κύβους 2-2,5 εκατοστών
6 αυγά σφιχτά, κομμένα στα τέσσερα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίξτε τα κρεμμύδια και ανακατέψτε μέχρι τα κομμάτια του κρεμμυδιού να είναι μαλακά και διαφανή, περίπου για 5 λεπτά. Χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια, περίπου για 10 λεπτά ακόμα.

Βήμα 2
Βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Μεταφέρετε τα μαγειρεμένα κρεμμύδια στο μπολ ενός μπλέντερ. Χτυπήστε τα κρεμμύδια, τις ντομάτες και τα πράσινα τσίλι μέχρι να γίνουν μια λεία πάστα.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το μείγμα του κρεμμυδιού προσεκτικά, γιατί μπορεί να πιτσιλιστείτε. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε για 2 έως 3 λεπτά. Προσθέστε την πάστα σκόρδου, την πάστα τζίντζερ, τον κόλιανδρο, το κύμινο, το γκαράμ μασάλα, τον κουρκουμά, το πιπέρι καγιέν και το αλάτι. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να διαχωρίζεται το λάδι από το μείγμα, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 4
Ρίξτε νερό στο τηγάνι και αφήστε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Προσθέστε τις πατάτες σε κύβους. Βάζουμε απαλά τα αυγά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, περίπου για 10 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά. Γαρνίρουμε με κόλιαντρο πριν το σερβίρουμε.

Σημείωση του Μάγειρα:
Αν δεν έχετε έτοιμα βραστά αυγά και ψημένη πατάτα, προσθέστε 20 λεπτά στον χρόνο προετοιμασίας. Μπορείτε να μαγειρέψετε την πατάτα στο φούρνο μικροκυμάτων ή να τη βάλετε να βράσει στην κουζίνα ενώ μαγειρεύετε τα αυγά.

Καλή όρεξη!