Κινέζικη Κουζίνα

Τηγανητό ρύζι με ανανά

Τηγανητό ρύζι με ανανά

Τηγανητό ρύζι με ανανά: Μια συνταγή της κινέζικης κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο ασιατικό πιάτο. Οι εξωτικές γεύσεις συνδυάζονται για να δημιουργήσουν αυτό το λαχταριστό πιάτο, που είναι αγαπημένο πολλών. Περιέχει ανανά, ζαμπόν, αρακά, φρέσκο κρεμμύδι και αυγά. Δοκιμάστε το και θα σας ικανοποιήσει απόλυτα!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

1 φλιτζάνι άψητο λευκό ρύζι
2 φλιτζάνια νερό
2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (με τις κορυφές)
1 φλιτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κύβους
½ φλιτζάνι αρακά
1 κουτί ( 230 γραμμάρια) κομμάτια ανανά, στραγγισμένα
1 αυγό, χτυπημένο
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού λευκό πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
¼ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το ρύζι και το νερό να βράσουν σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το ρύζι και να απορροφηθεί το υγρό, για 20 με 25 λεπτά. Απλώστε το μαγειρεμένο ρύζι σε ένα φύλλο ψησίματος και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου για 20 λεπτά.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή σε γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίξτε και ανακατέψτε τα πράσινα κρεμμυδάκια, το ζαμπόν και τον αρακά στο καυτό λάδι μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια, περίπου για 2 λεπτά. Προσθέστε τα κομμάτια του ανανά και μαγειρέψτε μέχρι ο ανανάς να αρχίσει να σκουραίνει, περίπου για 2 λεπτά. Σπρώξτε τα υλικά στο πλάι του τηγανιού ή του γουόκ και ρίξτε το χτυπημένο αυγό στο κέντρο. Μαγειρέψτε μέχρι το αυγό να αρχίσει να δένει, περίπου για 30 δευτερόλεπτα. Ανακατεύουμε όλα τα περιεχόμενα του γουόκ.

Βήμα 3
Προσθέστε το κρύο ρύζι, τη ζάχαρη, το αλάτι, το λευκό πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου στο γουόκ. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει. Μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, περίπου για 3 λεπτά. Πασπαλίζουμε το ρύζι με τη σάλτσα σόγιας και ανακατεύουμε καλά για να ενωθούν.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε αντί για σησαμέλαιο να χρησιμοποιήσετε φυτικό λάδι κατά το τηγάνισμα. Για να μην κολλήσει το ρύζι, φροντίστε το γουόκ να είναι πολύ ζεστό και καλά λαδωμένο.

Καλή όρεξη!