Τούρκικα κεφτεδάκια συνταγή: Οι τούρκικοι κεφτέδες (Kadin Buddu Kofta) είναι μια γρήγορη και εύκολη τούρκικη συνταγή για να κεφτέδες. Επικαλυμμένα με αυγό, μπορείτε να βρείτε τα τούρκικα koftas σε όλα τα μεγέθη και βαθμούς πικάντικης γεύσης. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκο κόλιαντρο αντί για άνηθο. Συνήθως τηγανίζονται αλλά μπορούν επίσης να ψηθούν στη σχάρα. Σερβίρετε με ψωμί, ρύζι, σάλτσες, σαλάτες και δαχτυλίδια κρεμμυδιών ή σερβίρετε σκέτα ως ορεκτικό ή σνακ.
Τούρκικα κεφτεδάκια συνταγή
Υλικά που θα χρειαστείτε
1 ¼ κιλό αλεσμένο αρνί
½ φλιτζάνι μαγειρεμένο ρύζι
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
1 αυγό
¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
¼ φλιτζάνι λάδι (ή περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες)
Εκτέλεση συνταγής
Βήμα 1
Συνδυάστε το αρνί, το μαγειρεμένο ρύζι, το αλάτι, το garam masala και το αλεσμένο μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ. Μεταφέρετε το μείγμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε το μέχρι να ανακατευτούν καλά. Χτυπήστε 1 έως 2 φορές. Ανακατέψτε τον άνηθο στο μείγμα.
Βήμα 2
Πλάστε το μείγμα σε 10 κεφτεδάκια διαμέτρου περίπου 5 εκατοστών.
Βήμα 3
Χτυπάμε το αυγό σε ένα μικρό μπολ. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο. Βουτήξτε τα κεφτεδάκια στο χτυπημένο αυγό. Στη συνέχεια βουτήξτε τα στο αλεύρι.
Βήμα 4
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα. Μαγειρέψτε τα κεφτεδάκια μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 10 λεπτά.
Καλή όρεξη!
Προετοιμασία: 15 λεπτά
Ψήσιμο/μαγείρεμα: 10 λεπτά
Μερίδες: 5
Στοιχεία για τη διατροφή
Ανά μερίδα:
379,4 θερμίδες, πρωτεΐνη 21,8 g, υδατάνθρακες 10,1 g, λίπος 27,6 g, χοληστερόλη 113,1 mg, νάτριο 1475,6 mg.
Αν σας άρεσε αυτή η τούρκικη συνταγή, δείτε επίσης και τη συνταγή για κουλούρι με σουσάμι!