Τα φιλέτα γαλοπούλας με μανιτάρια είναι μια πολύ νόστιμη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, εύκολο και προπάντων υγιεινό φαγητό. Γαλοπούλα, ένα πουλερικό όχι και πολύ διαδεδομένο και αγαπητό στην Ελλάδα. Και όμως η γαλοπούλα έχει ένα πολύ υγιεινό κρέας πολύ φτωχό σε λιπαρά. Αξίζει να το δοκιμάσουμε με διάφορες συνταγές και να το βάλουμε στην εβδομαδιαία διατροφή μας.
Υλικά που θα χρειαστειτε:
1 κιλό φιλέτο γαλοπούλας στήθος ή μπούτι [είναι πιο μαλακό]
1 κουτί φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας σας [αν δεν έχετε βάζετε κονσέρβας]
4-5 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/3 ματσάκι μαϊντανό χονδροκομμένο
1 ποτηράκι κρασιού λευκό κρασί
1 λεμονιού ή λαϊμ το χυμό
1 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 φλ. τσαγιού τριμμένα κίτρινα τυριά της αρεσκείας σας
μοσχοκάρυδο [προαιρετικά]
Εκτελεση συνταγης:
Αλατοπιπερώνετε, αλευρώνετε τα φιλέτα και τα σοτάρετε στο τηγάνι, σε βούτυρο ή μαργαρίνη για 5΄περίπου μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από τη φωτιά και τα τοποθετείτε σε ένα πιρέξ ή ταψάκι. Τα ψήνετε στο φούρνο σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να ψηθούν χωρίς όμως να σας στεγνώσουν.
Ξαναβάζετε το ίδιο τηγάνι στη φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμυδάκια, προσθέτετε τα μανιτάρια και τα αφήνετε με λίγο νεράκι να μαλακώσουν και να πιούν τα υγρά τους.
Σβύνετε με το κρασί και το λεμόνι αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το μαϊντανό, αφήνετε 3-4 ΄και προσθέτετε τη κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να έχετε μια λεία σάλτσα. Τέλος προσθέτετε το μοσχοκάρυδο [προαιρετικά] και κατεβάζετε από τη φωτιά.
Κόβετε το φιλέτο γαλοπούλας σε φέτες τις τοποθετείτε σε πιατέλα και περιχύνετε με τη σάλτσα μανιταριών. Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή τριμμένο τυρί και σερβίρετε με πουρέ ή ρύζι πιλάφι ή πατάτες τηγανιτές.
Καλή όρεξη!
Πηγή: sintayes.gr