Φιλιππινέζικη Κουζίνα

Φιλιππινέζικο street food με αβγά tokneneng

Φιλιππινέζικο street food με αβγά tokneneng

Μια παραδοσιακή φιλιππινέζικη συνταγή για ένα δημοφιλές street food στις Φιλιππίνες που θα λατρέψετε! Το tokneneng είναι καλά βρασμένα αυγά κοτόπουλου που βυθίζονται σε κουρκούτι αλευριού πορτοκαλί χρώματος. Στη συνέχεια, τηγανίζονται και σερβίρονται με γλυκόξινη σάλτσα. Πολύ ιδιαίτερο και νόστιμο! Δοκιμάστε το και μάθετε γιατί είναι τόσο δημοφιλές!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

12 αυγά
λάδι για τηγάνισμα
4 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
σουβλάκι από μπαμπού
Σάλτσα:
¼ φλιτζάνι ξύδι ρυζιού
¼ φλιτζάνι κέτσαπ
¼ φλιτζανιού καστανή ζάχαρη
2 κουταλάκια του γλυκού σάλτσα σόγιας
Κουρκούτι:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ φλιτζάνι νερό
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα και τα σκεπάζουμε με νερό. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε σε ζεστό νερό για 15 λεπτά. Βγάλτε τα από το ζεστό νερό, κρυώστε τα κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και ξεφλουδίστε τα.

Βήμα 2
Ρίξτε το ξύδι ρυζιού, το κέτσαπ, την καστανή ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας σε μια κατσαρόλα. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ενώ ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη, περίπου για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 3
Ετοιμάστε το κουρκούτι (προαιρετικά προσθέτοντας μερικές σταγόνες κόκκινο και κίτρινο χρώμα τροφίμων στο νερό για να πάρει ένα βαθύ πορτοκαλί χρώμα). Ανακατέψτε το αλεύρι με αλάτι και πιπέρι σε ένα μπολ. Ρίχνουμε μέσα το πορτοκαλί υγρό και ανακατεύουμε μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι.

Βήμα 4
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα γουόκ στους 190 βαθμούς.

Βήμα 5
Κυλίστε απαλά τα αυγά στο κορν φλάουερ για να επικαλυφθούν και να τινάξτε το παραπανίσιο κορν φλάουερ. Βουτήξτε τα καλά στο πορτοκαλί κουρκούτι. Περνάμε τα αυγά στο σουβλάκι από μπαμπού και τα ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε μέχρι το κουρκούτι να γίνει τραγανό, περίπου για 2 λεπτά ανά πλευρά. Βγάζουμε τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυγά ορτυκιού για αυτό το πιάτο, τότε αναφέρεται ως kwek kwek.

Καλή όρεξη!