Κινέζικη Κουζίνα

Ψωμάκια με κομμάτια ψημένου χοιρινού στον ατμό

Ψωμάκια με κομμάτια ψημένου χοιρινού στον ατμό

Δεν είναι απαραίτητο να έχετε μεγάλη εμπειρία για να φτιάξετε στον ατμό αυτά τα όμορφα ψωμάκια με κομμάτια ψημένου χοιρινού. Απλώς ακολουθήστε τα βήματα αυτής της κινέζικης συνταγής και θα διαπιστώσετε ότι θα έχετε επιτύχει ένα αποτέλεσμα, που θα είναι όχι μόνο όμορφο στην εμφάνιση, αλλά και με υπέροχη γεύση! Μπορείτε να δοκιμάσετε διάφορες παραλλαγές στη γέμιση, χρησιμοποιώντας υλικά της αρεσκείας σας.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Για τη ζύμη:
¾ φλιτζάνι νερό
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ξηρή μαγιά
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
1 ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για τη γέμιση:
2 φλιτζάνια κομματάκια ψημένου χοιρινού
¼ φλιτζανιού φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
2 κουταλάκια του γλυκού σησαμέλαιο
¼ φλιτζάνι σάλτσα hoisin

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε νερό σε ένα μπολ. Ρίξτε πασπαλίζοντας τη μαγιά και την αφήνουμε να μαλακώσει και να αρχίσει να σχηματίζει έναν κρεμώδη αφρό, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέστε φυτικό λάδι, ζάχαρη και αλεύρι που φουσκώνει μόνο του. Ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη.

Βήμα 2
Απλώστε τη ζύμη στον πάγκο σας και ζυμώστε την να γίνει μια λεία μπάλα, περίπου για 10 λεπτά. Μεταφέρετε τη μπάλα ζύμης σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό σημείο μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου για 2 ώρες.

Βήμα 3
Βάλτε τα κομματάκια χοιρινού, τα πράσινα κρεμμυδάκια, το πιπέρι καγιέν, το σησαμέλαιο και τη σάλτσα hoisin σε ένα ξεχωριστό μπολ. Ανακατεύουμε καλά και τα βάζουμε στο ψυγείο.

Βήμα 4
Προσθέστε μερικά εκατοστά νερό σε μια γάστρα και βάλτε έναν ατμομάγειρα από μπαμπού από πάνω.

Βήμα 5
Πατήστε τη ζύμη να ξεφουσκώσει και μεταφέρετέ την σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Κόψτε τη ζύμη στη μέση και τυλίξτε κάθε μισό να γίνει ένας μακρύς κύλινδρος. Χωρίστε κάθε κύλινδρο σε 6 κομμάτια. Ζυμώστε κάθε κομμάτι να γίνει μια μπάλα και πιέστε το να απλώσει σαν ένας μικρός δίσκος. 3Τυλίξτε κάθε δίσκο μέχρι να έχει πάχος περίπου 1/3 του εκατοστού και πλάτος 10 έως 12 εκατοστά. Ανοίξτε τις άκρες ώστε να είναι ελαφρώς πιο λεπτές από το κέντρο.

Βήμα 6
Μεταφέρετε μια κουταλιά γέμιση στο κέντρο κάθε δίσκου ζύμης. Σφίξτε τις άκρες μεταξύ τους για να σχηματίσετε πολλές μικρές πιέτες, βρέχοντας τις άκρες με νερό εάν χρειάζεται. Πιέστε τις πιέτες μαζί στο πάνω μέρος για να σφραγιστεί η γέμιση. Τοποθετήστε τα χοιρινά ψωμάκια σε αντικολλητικό χαρτί. Τα μεταφέρουμε στον κρύο ατμομάγειρα, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν αισθητά, για 30 με 45 λεπτά.

Βήμα 7
Βάλτε το νερό στην γάστρα να βράσει σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Κλέινουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα ψωμάκια σκεπασμένα για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και τα μεταφέρουμε στο πιάτο.

Σημειώσεις σεφ:
Αν δεν έχετε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 2 φλιτζάνια κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις με 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλό επιτραπέζιο αλάτι.

Καλή όρεξη!