Ελληνική Κουζίνα

Ελληνική σαλάτα με τορτελίνια

Ελληνική σαλάτα με τορτελίνια

Μια από τις καλύτερες ελληνικές συνταγές για σαλάτα με τορτελίνια. Αυτό το δροσιστικό καλοκαιρινό πιάτο είναι ακόμα καλύτερο λίγες μέρες μετά. Τα τορτελίνια, η υπέροχη βινεγκρέτ, το baby σπανάκι και η φέτα θα φέρουν στον ουρανίσκο σας μια υπέροχη πανδαισία γεύσεων! Αν σας αρέσει το βαλσάμικο ξύδι, είναι απαραίτητο να το προσθέσετε στη βινεγκρέτ.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 συσκευασίες (250 γραμμάρια) τορτελίνια τυριού
½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
¼ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
¼ φλιτζάνι ξύδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
6 αυγά
½ κιλό φύλλα baby σπανάκι
½ φλιτζάνι τυρί φέτα θρυμματισμένη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με ελαφρώς αλατισμένο νερό να βράσει. Προσθέστε τα τορτελίνια και μαγειρέψτε για 7 λεπτά ή μέχρι να γίνουν αλντέντε.

Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ξύδι από κόκκινο κρασί, τον μαϊντανό, τη ρίγανη και το αλάτι. Ρίξτε τα μαγειρεμένα τορτελίνια στο μπολ και ανακατέψτε τα καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν για τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο.

Βήμα 3
Τοποθετούμε τα αυγά σε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό για να τα σκεπάσει και τα αφήνουμε να βράσουν. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και αφήστε τα στο ζεστό νερό για 10 έως 12 λεπτά. Μετά, τα στραγγίζουμε, τα κρυώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε στα τέσσερα.

Βήμα 4
Ανακατεύουμε απαλά το σπανάκι, τη φέτα και το κρεμμύδι στο μπολ με τα ζυμαρικά. Τοποθετήστε τα τεμαχισμένα αυγά γύρω από τη σαλάτα για να σερβίρετε.

Καλή όρεξη!