Υγεία & Ομορφιά

10 τέλεια mocktail για αυτό το καλοκαίρι!

10 τέλεια mocktail για αυτό το καλοκαίρι!

Αυτό το καλοκαίρι δροσιστείτε με ένα πεντανόστιμο mocktail! Είτε θέλετε να κεράσετε τους φίλους σας σε κάποιο πάρτι, είτε απλά θέλετε να δροσιστείτε, αυτές είναι οι καλύτερες φετινές συνταγές για mocktail.

Virgin Cranberry Basil Sangria

Ένα πεντανόστιμο mocktail με σαγκριά και κράνμπερι! Συνοδεύστε το με κομμάτια πορτοκάλι, ανάμεικτα μούρα και μέντα!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 κουταλιές του γλυκού χυμό κράνμπερι
Χυμός 1 πορτοκαλιού
350ml σόδα
1 φέτα πορτοκάλι, τεμαχισμένη
1 φέτα μήλο, τεμαχισμένη
1/3 φλιτζανιού βακκίνια (κράνμπερι)
1/4 φλιτζανιού φύλλα βασιλικού
Πάγος

Εκτελεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κανάτα, συνδυάστε το χυμό κράνμπερι, το χυμό πορτοκάλι και τη σόδα. Προσθέστε όλα τα φρούτα και τον βασιλικό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Ρίχνουμε πάνω από πάγο για σερβίρισμα.

Virgin Pina Colada

Για εσάς που θέλετε να απολαύσετε ένα μη αλκοολούχο piña colada, αυτή η συνταγή είναι απλά η ιδανική! Είναι κρεμώδες, ξινόγλυκο τροπικό milkshake. Και είναι απίστευτα υγιεινό!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

280 γραμμάρια κατεψυγμένα κομμάτια ανανά
1 φλιτζάνι παγωτό βανίλια
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
1/2 φλιτζάνι χυμός ανανά
1 φέτα ανανά, για σερβίρισμα
1 κεράσι, για σερβίρισμα

Εκτελεση συνταγής

Σε ένα μπλέντερ, χτυπήστε τα κομμάτια ανανά, το παγωτό, το γάλα καρύδας και τον χυμό ανανά. Σερβίρετε σε ποτήρια και γαρνίρετε με φέτα ανανά και κεράσι.

Shirley Temple

Το ποτό της παιδικής μας ηλικίας που όλοι αγαπήσαμε! Η γλυκιά γρεναδίνη και ο φρέσκος χυμός lime μετατρέπουν ένα κουτάκι σόδας στο τέλειο μη αλκοολούχο mocktail!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Πάγος
3 φλιτζάνια σόδα λάιμ-λεμονιού
Χυμός 1 lime
4 κουταλιές του γλυκού γρεναδίνη
Κεράσια, για σερβίρισμα

Εκτελεση συνταγής

Γεμίστε 4 ποτήρια με πάγο. Χωρίστε τη σόδα και το χυμό lime και γεμίστε τα ποτήρια. Συμπληρώστε με γρεναδίνη και σερβίρετε με κεράσι.

Blackberry Virgin Mojito

Τα κλασικά mojitos είναι πάντα δροσιστικά με φρέσκο δυόσμο και φρούτα. Αυτή η μη αλκοολούχα έκδοση είναι ακόμα πιο αναζωογονητική, έχοντας σιρόπι μέντας και φρέσκα βατόμουρα!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ:
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 γ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ MOJITO:
1 φλιτζάνι βατόμουρα
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι χυμός λάιμ
Πάγος
350ml σόδα
Φρέσκια μέντα, για γαρνιτούρα

Εκτελεση συνταγής

Σε μια μικρή κατσαρόλα χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι (ή χρησιμοποιώντας ένα γουδί και γουδοχέρι), συνθλίβουμε τα φύλλα μέντας. Προσθέστε ζάχαρη και νερό και βράστε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας για να διαλυθεί. Αφήστε να βράσει 3 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και στη συνέχεια στραγγίστε τα φύλλα μέντας, πιέζοντας με ένα ξύλινο κουτάλι για να στραγγίξετε όλο το υγρό.
Σε ένα μικρό μπολ, προσθέστε βατόμουρα και ζάχαρη και χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο κουτάλι, λιώστε τα τελείως. Χωρίστε το χυμό από τα βατόμουρα σε 4 ποτήρια. Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας σιρόπι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λάιμ σε κάθε ποτήρι. Γεμίστε τα ποτήρια με πάγο, συμπληρώστε με σόδα και μετά γαρνίρετε με μέντα.

Popsicle Punch

Ένα εκπληκτικό mocktail που θα σας συντροφεύσει σε κάθε παραλία! Χρησιμοποιήστε παγωτίνια για να ανακατεύσετε!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΜΕΝΤΑΣ:
1/2 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα μέντας
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 γ. νερό

ΓΙΑ ΤΟ MOJITO:
4 φλιτζάνια σόδα λάιμ-λεμονιού
4 φλιτζάνια λεμονάδα
350ml σόδα
1 φλιτζάνι φέτες φράουλες
2 μάνγκο, τεμαχισμένα σε κύβους
3 παγωτίνια φράουλας
3 παγωτίνια μάνγκο

Εκτελεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κανάτα, ανακατεύουμε τη σόδα, τη λεμονάδα, τη σόδα, τις φράουλες και τα μάνγκο. Ρίχνουμε το μείγμα σε ποτήρια και γαρνίρουμε με μια φέτα φράουλας και μάνγκο. Τοποθετήστε ένα παγωτίνι μέσα στο βαζάκι ως γαρνιτούρα.

Watermelon Lemonade

Δεν έχει σημασία τι εποχή είναι! Αυτό το mocktail μπορείτε να το φτιάξετε όλο το χρόνο και να το απολαύσετε εξίσου! Pro tip: Χρησιμοποιήστε παγωμένο καρπούζι αντί για παγάκια!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 καρπούζι
1 φλιτζάνι λεμονάδα
Πάγος (ή παγάκια από χυμό καρπουζιού)

Εκτελεση συνταγής

Πάρτε το μισό καρπούζι και κόψτε το σε κομμάτια. Στη συνέχεια χτυπήστε το στο μπλέντερ, μαζί με τη λεμονάδα. Δεν χρειάζεται προσθήκη ζάχαρης, καθώς το καρπούζι είναι ήδη πολύ γλυκό από μόνο του. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγο από το χυμό του καρπουζιού για να φτιάξετε παγάκια (προκειμένου να μην αραιώσει η γεύση από παγάκια νερού). Απολαύστε!

Perfect Arnold Palmer

Το Arnold Palmer είναι ένα mocktail φτιαγμένο από μισό τσάι και μισή λεμονάδα. Είναι τόσο δροσιστικό όσο ακούγεται! Κάνουμε τη δική μας απλή λεμονάδα εδώ και γλυκαίνουμε το τσάι με μέλι. Προσθέστε περισσότερο μέλι για να κάνετε το ποτό λίγο πιο γλυκό αν θέλετε, αλλά πιστεύουμε ότι είναι απλώς τέλειο!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ:
3 φλιτζάνια νερό, ξεχωριστά
3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
Χυμός από 6 μεγάλα λεμόνια

ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΑΙ:
4 φλιτζάνια νερό
1/3 φλιτζανιού μέλι
5 τεμάχια/σακουλάκια μαύρου τσαγιού
Πάγος
Φρέσκια μέντα
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες

Εκτελεση συνταγής

Φτιάξτε πρώτα τη λεμονάδα: Σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βράστε 1 φλιτζάνι νερό και ζάχαρη. Ανακατεύστε για να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Αφήστε να βράσει για 2 λεπτά. Αφαιρέστε από το μάτι και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Συνδυάστε στο μείγμα τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια νερό και το χυμό λεμονιού.
Φτιάξτε το τσάι: Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά, αφήστε το νερό να βράσει. Προσθέστε το μέλι και ανακατέψτε για να διαλυθεί. Σβήστε τη φωτιά και προσθέστε τα φακελάκια τσαγιού. Αφήστε 5 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
Σε μια μεγάλη κανάτα, συνδυάστε τη λεμονάδα και το τσάι και ανακατέψτε. Γεμίστε ποτήρια, προσθέστε από πάνω τον πάγο και γαρνίρετε με τη μέντα και τις φέτες λεμονιού.

Brazilian Lemonade

Η βραζιλιάνικη λεμονάδα είναι ένα πολύ ιδιαίτερο mocktail για πολύ ιδιαίτερα γούστα! Το λάιμ με το συμπυκνωμένο γάλα δίνουν μια πολύ δυνατή γεύση που θα σας δροσίσει αυτό το καλοκαίρι!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

3 λάιμ
1/3 φλιτζανιού ζάχαρη
3 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο συμπυκνωμένο γάλα
Πάγος

Εκτελεση συνταγής

Πλύνετε και τεμαχίστε τα λάιμ. Βάλτε τα σε ένα μπλέντερ με τη ζάχαρη, το νερό και το γλυκό συμπυκνωμένο γάλα. Χτυπήστε καλά, έως ότου τεμαχιστεί καλά το λάιμ. Στη συνέχεια σουρώνουμε το μείγμα μέσα από ένα σουρωτήρι για να αφαιρέσουμε τη φλούδα και τον πολτό. Ρίξτε το μείγμα πάνω από πάγο και ανακατέψτε καλά πριν σερβίρετε.

Dalgona Coffee

Ο καφές Dalgona ξεκίνησε ως τάση Tik Tok και πλέον έγινε διάσημο σε όλο το διαδίκτυο! Αξίζει να το δοκιμάσετε; Μόνο ένας τρόπος για να το μάθετε!

Εάν έχετε στη διάθεσή σας στιγμιαίο καφέ, ζάχαρη και νερό, μπορείτε να το φτιάξετε άμεσα. Ακόμα πιο γρήγορα αν έχετε και ένα μίξερ χεριών. Αλλά μπορείτε και με κανονικό χτύπημα στο χέρι. Είναι νόστιμο αλλά πολύ δυνατό!

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
3 φλιτζάνια κρύο νερό
Πάγος, για σερβίρισμα
Γάλα, για σερβίρισμα

Εκτελεση συνταγής

Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάστε τη ζάχαρη, τον καφέ και το νερό. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός (ή με σύρμα στο χέρι), χτυπήστε έντονα έως ότου το μείγμα γίνει ομοιόμορφο και απαλό. Στη συνέχεια, συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να πήξει και να αποκτήσει το αφρώδες σχήμα του. (Αν χτυπάτε με το χέρι, θα χρειαστούν 8 έως 12 λεπτά.)
Γεμίστε ένα ποτήρι με πάγο και προσθέστε λίγο γάλα από πάνω. Στη συνέχεια ανακατέψτε με μια κουτάλα και προσθέστε το καφέ στην κορυφή, ανακατεύοντας πολύ απαλά για να μη χαλάσετε την υφή.

Ginger Gastrique

Αυτό το εκπληκτικό mocktail είναι η μη αλκοολούχα εκδοχή του κλασσικού κοκτέιλ Sidecar

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
110ml μηλόξυδο
55ml ξίδι σέρι
55ml νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη

Εκτελεση συνταγής

Σε μια μικρή κατσαρόλα, τοποθετήστε όλα τα υλικά και βράστε τα. Ανακατέψτε τη ζάχαρη και σιγοβράστε για 20 λεπτά. Σουρώστε το μείγμα μέσα σε ένα βάζο ή σέϊκερ. Αφήστε να κρυώσει και ψύξτε για έως και 2 εβδομάδες.