Μια ινδική συνταγή για τηγανητό λάχανο. Ενα vegan πιάτο, παρασκευάζεται απλά και γρήγορα. Τα ζεστά ινδικά μπαχαρικά δίνουν ιδιαίτερη γεύση στο λάχανο. Συνδυάζεται τέλεια με σκορδόψωμο naan, βάζοντας λίγο λάχανο ανάμεσα στο naan, για να φτιάξετε ένα σάντουιτς.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 κουταλιά της σούπας λάδι καρύδας
1 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
½ λάχανο, κομμένο σε λεπτές φέτες
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
½ κουταλάκι του γλυκού garam masala
Εκτέλεση της συνταγής:
Ζεσταίνουμε το λάδι καρύδας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ή σε γουόκ. Προσθέστε το κόκκινο κρεμμύδι και σοτάρετε για 1 λεπτό. Προσθέστε το σκόρδο και τους σπόρους κύμινου και ανακατέψτε για 1 λεπτό. Προσθέστε το λάχανο και ανακατέψτε μέχρι να αλειφθεί καλά με το λάδι. Καρυκεύστε με αλάτι, σκόνη κάρυ και garam masala. Αφήστε το στη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το λάχανο, για περίπου 5 λεπτά.
Καλή όρεξη!