Μια κλασσική, παραδοσιακή ρωσική συνταγή για να ετοιμάσετε εύκολα και γρήγορα ένα απολαυστικό vegan πιάτο με σούπα μπορτς με λάχανο. Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος, έξτρα άνηθο, φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ½ φλιτζάνι πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι παντζάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών ή νερό
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
1 ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμύδια
1 κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινο (προαιρετικά)
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 κοτσάνι σέλινου, ψιλοκομμένο
1 μεγάλο καρότο, κομμένο σε φέτες
3 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο χοντροκομμένο
μαύρο πιπέρι
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο άνηθο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 φλιτζάνι ντοματοπελτέ
κρέμα γάλακτος, για επικάλυψη
ψιλοκομμένες ντομάτες, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε τις κομμένες πατάτες και τα παντζάρια σε μια μέτρια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε τον ζωμό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Αφαιρέστε τις πατάτες και τα παντζάρια με μια τρυπητή κουτάλα και κρατήστε το ζωμό.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τους σπόρους κύμινο και το αλάτι. Αφήστε τα στη φωτιά μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν μαλακά και διάφανα. Στη συνέχεια, προσθέστε το σέλινο, τα καρότα και το λάχανο. Ρίξτε τον ζωμό, σκεπάστε και αφήστε στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά, για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τις πατάτες και τα παντζάρια στο τηγάνι. Πασπαλίζουμε με το μαύρο πιπέρι και τον άνηθο. Προσθέστε το ξύδι μηλίτη, το μέλι και τον πουρέ ντομάτας. Σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος, έξτρα άνηθο και φρέσκια ντομάτα ψιλοκομμένη.
Καλή όρεξη!