Μια ινδική συνταγή, με μια εκδοχή ομελέτας που δεν είναι γεμάτη γαλακτοκομικά και λιπαρά. Μερικά απλά λαχανικά και καρυκεύματα κάνουν τα πρωινά ομελέτα σας μια σίγουρη απόλαυση! Σερβίρουμε με φρυγανιά ή ινδικό ψωμί chapati.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
⅛ κουταλάκι του γλυκού garam masala
⅛ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι τσίλι
2 κουταλάκια του γλυκού ηλιέλαιο
1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 ντομάτα, ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι φρέσκο σπανάκι
¼ φλιτζάνι νερό
2 αυγά, καλά χτυπημένα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ρίξτε το αλάτι, τη σκόνη σκόρδου, το μαύρο πιπέρι, το τριμμένο κόκκινο τσίλι και το garam masala μαζί σε ένα μπολ. Αφήστε το μείγμα καρυκευμάτων στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και ανακατεύετε κατά διαστήματα, μέχρι να αρχίσουν να ροδίζουν, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε την ντομάτα και μαγειρέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 3 λεπτά ακόμα. Προσθέστε το σπανάκι και το νερό και αφήστε στη φωτιά για άλλα 2 με 3 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τα αυγά στο τηγάνι και αφήστε να δέσει για περίπου 3 λεπτά. Πασπαλίστε ομοιόμορφα το μείγμα καρυκευμάτων στην επιφάνεια των αυγών και στη συνέχεια ανακατέψτε καλά. Αφήστε τα σε χαμηλή φωτιά, για 2 με 5 λεπτά ακόμα.
Καλή όρεξη!