Δοκιμάστε αυτή την παραδοσιακή ινδική συνταγή. Ενα ιδιαίτερο πιάτο της ινδικής κουζίνας. Το ινδικό dahl είναι μια πικάντικη ινδική σούπα φακών που μπορείτε να την απολαύσετε με ρύζι ή ινδικό ψωμί naan. Ένα πολύ υγιεινό πιάτο, κατάλληλο για κάθε περίσταση και ιδανικό για τους λάτρεις της vegan διατροφής.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι κόκκινες φακές
2 κουταλιές της σούπας ρίζα τζίντζερ, ψιλοκομμένη
1 κουταλάκι σιναπόσπορο
2 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
4 ντομάτες, ψιλοκομμένες
3 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
3 πιπεριές χαλαπένιο, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας τριμμένο κύμινο
1 κουταλιά της σούπας τριμμένος κόλιανδρος
6 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι νερό
αλάτι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βράστε τις φακές σε κατσαρόλα ή σε χύτρα ταχύτητας μέχρι να μαλακώσουν οι φακές. (Το μαγείρεμα στη χύτρα είναι πιο γρήγορο.)
Βήμα 2
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και προσθέτουμε τον σιναπόσπορο. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, τις πιπεριές χαλαπένιο και το σκόρδο. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέστε τον κόλιανδρο και το κύμινο. Προσθέστε και τις ψιλοκομμένες ντομάτες. Σοτάρουμε καλά το μείγμα μέχρι να ψηθούν καλά οι ντομάτες.
Βήμα 3
Πρόσθεσε νερό. Βράζουμε για 6 λεπτά. Προσθέστε τις μαγειρεμένες φακές, ανακατεύοντας καλά. Προσθέστε αλάτι και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε τον ψιλοκομμένο κόλιαντρο και βγάλτε τα από τη φωτιά. Σερβίρετε ζεστό.
Καλή όρεξη!