Γερμανική Κουζίνα

Γερμανικό σνίτσελ

Γερμανικό σνίτσελ

Μια κλασσική, παραδοσιακή γερμανική συνταγή, για να ετοιμάσετε ένα λαχταριστό σνίτσελ. Ενα πιάτο αγαπημένο από όλους, γίνεται πολύ εύκολα και είναι νοστιμότατο! Μπορείτε, αν προτιμάτε, να χρησιμοποιήσετε χοιρινές μπριζόλες αντί για μοσχαράκι και να έχουν εξαιρετική γεύση! Ετοιμάστε το και απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

3/4 του κιλού μοσχαρίσιες κοτολέτες
½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 φέτες λεμόνι

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε κάθε κοτολέτα μοσχαριού ανάμεσα σε δύο κομμάτια πλαστικής μεμβράνης και χτυπήστε με την επίπεδη πλευρά ενός σφυρί κρέατος μέχρι να γίνει το πάχος του περίπου 0,5 εκατοστά. Τα βουτάμε στο αλεύρι να αλευρωθούν καλά.

Βήμα 2
Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε την παρμεζάνα, τα αυγά, τον μαϊντανό, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το γάλα. Βάζουμε την τριμμένη φρυγανιά σε ένα πιάτο. Βουτήξτε κάθε κοτολέτα στο μείγμα των αυγών και στη συνέχεια στην τριμμένη φρυγανιά για να καλυφθούν. Τοποθετούμε τις επικαλυμμένες κοτολέτες σε ένα πιάτο και τις βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα ή όλη τη νύχτα.

Βήμα 3
Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις παναρισμένες κοτολέτες μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά, περίπου για 3 λεπτά ανά πλευρά. Τα βγάζετε σε πιατέλα και τα περιχύνετε με το ζουμί του τηγανιού. Γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

Καλή όρεξη!