Μια γνήσια σπιτική φιλιππινέζικη συνταγή για κοτόπουλο adobo. Είναι ένα πολύ συνηθισμένο παραδοσιακό πιάτο στις Φιλιππίνες, αλλά έχει γίνει γνωστό και σε πολλά άλλα μέρη. Γίνεται εύκολα, χωρίς πολλή προετοιμασία και είναι πεντανόστιμο. Σερβίρετε πάνω από ρύζι στον ατμό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1,5 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, ξεπλυμένα και στεγνά
6 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
½ φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
½ φλιτζάνι μηλόξυδο
½ φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές της σούπας μπαχαρικό τουρσί, τυλιγμένο σε τυρόπανο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να γυαλίσει το λάδι. Τηγανίστε το σκόρδο σε λάδι για όχι περισσότερο από 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε όλο το κοτόπουλο στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να ασπρίσει παντού το κοτόπουλο. Μην το αφήσετε να ροδίσει.
Βήμα 2
Ρίχνουμε μέσα την σάλτσα σόγιας, το ξύδι και το νερό και προσθέτουμε το μπαχαρικό τουρσί. . Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει και ανοίξτε λίγο το καπάκι στην κατσαρόλα για να βγει λίγος ατμός. Σιγοβράζουμε για 1 ώρα ή μέχρι το κοτόπουλο να γίνει πολύ τρυφερό.
Καλή όρεξη!