Ένα ελαφρώς πικάντικο (ή πολύ πικάντικο αν θέλετε) πιάτο με μελιτζάνα με σάλτσα σκόρδου, που είναι από τα πολύ συνηθισμένα στην κινέζικη κουζίνα. Εξαιρετικό vegan πιάτο, που τα μπαχαρικά και η σάλτσα του το απογειώνουν. Δοκιμάστε το και θα το λατρέψετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
3 κουταλιές της σούπας λάδι κανόλα
4 κινέζικες μελιτζάνες, κομμένες στη μέση κατά μήκος και μετά σε κομμάτια 2-1,5 εκατοστών
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας τριμμένες νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
3 κουταλιές της σούπας σκόρδο σε σκόνη
5 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κορν φλάουερ
2 κουταλιές της σούπας ελαφριά σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα στρειδιών
Εκτέλεση της συνταγής:
Ζεσταίνουμε το λάδι κανόλας σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε τις μελιτζάνες και ανακατέψτε τις μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 4 λεπτά. Προσθέστε το νερό, τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς και τη σκόνη σκόρδου. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να απορροφηθεί όλο το νερό. Εν τω μεταξύ, βάλτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουερ, τη σάλτσα σόγιας και τη σάλτσα στρειδιών σε ένα μπολ μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Ρίξτε τη σάλτσα στις μελιτζάνες, φροντίζοντας να επικαλυφθούν ομοιόμορφα. Αφήστε στη φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Καλή όρεξη!