Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής vegan συνταγή στην Ινδία, που αρέσει σχεδόν σε όλους. Το παβ μπάτζι είναι ένα γρήγορο φαγητό από την Ινδία, που αποτελείται από λάχανο με κάρυ, τηγανιτό και σερβιρισμένο με μαλακά ψωμάκια. Ίσως χρειαστεί να πάτε σε ένα κατάστημα με ινδικά προϊόντα για να πάρετε το «Pav Bhaji Masala», που είναι το ειδικό μπαχαρικό για αυτή τη γεύση (Masala σημαίνει μπαχαρικό). Το παβ είναι στην πραγματικότητα τα ψωμάκια. Το μπάτζι είναι τα λαχανικά που μαγειρεύονται με μπαχαρικά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ φλιτζάνι φυτικό λάδι
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές τσίλι
1 φλιτζάνι κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένες ντομάτες ρομά
2 φλιτζάνια κουνουπίδι, ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι λάχανο ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι αρακά
1 φλιτζάνι τριμμένα καρότα
4 πατάτες βραστές και πολτοποιημένες
3 κουταλιές της σούπας pav bhaji masala
αλάτι
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
8 ρολά ψωμιού (5 εκατοστά)
½ κουταλιά της σούπας βούτυρο
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένες πράσινες πιπεριές τσίλι
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο και το πράσινο τσίλι για 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το τζίντζερ. Μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμύδια. Προσθέστε τις ντομάτες, και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ζύμη. Προσθέστε το κουνουπίδι, το λάχανο, τον αρακά, τα καρότα και τις πατάτες. Ρίξτε το pav bhaji masala. Σκεπάαστε και μαγειρέψτε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αλατίζουμε και ρίχνουμε το χυμό λεμονιού.
Βήμα 2
Ξεροψήνουμε τα ρολά ψωμιού και τα αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο. Σερβίρετε γαρνίροντας με ψιλοκομμένο κρεμμύδι, πράσινο τσίλι και κόλιανδρο.
Καλή όρεξη!