Ινδική Κουζίνα

Ινδικό κοτόπουλο τίκα μασάλα

Μια ινδική συνταγή για κοτόπουλο τίκα μασάλα. Απλό και απολύτως ακαταμάχητο κοτόπουλο, φτιαγμένο σε χύτρα ταχύτητος, με όλες τις γεύσεις του garam masala και του κουρκουμά. Μια υπέροχη και εύκολη επιλογή δείπνου μεσοβδόμαδα.

Μια ινδική συνταγή για κοτόπουλο τίκα μασάλα. Απλό και απολύτως ακαταμάχητο κοτόπουλο, φτιαγμένο σε χύτρα ταχύτητος, με όλες τις γεύσεις του garam masala και του κουρκουμά. Μια υπέροχη και εύκολη επιλογή δείπνου μεσοβδόμαδα.

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Μαρινάδα:
1/2 κιλό φιλέτα κοτόπουλου, κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
1 φλιτζάνι γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας garam masala
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν
1 πρέζα τριμμένο τζίντζερ
Σάλτσα:
1 κουτάκι (420 γραμμάρια) σάλτσα ντομάτας
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 ½ κουταλιά της σούπας garam masala
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
½ κουταλάκι του γλυκού κουρκουμάς
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε το κοτόπουλο, το γιαούρτι, το garam masala, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και το τζίντζερ σε ένα μπολ. Ανακατέψτε καλά μέχρι το κοτόπουλο να καλυφθεί πλήρως. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.

Βήμα 2
Ανοίξτε μια χύτρα ταχύτητας πολλαπλών λειτουργιών και επιλέξτε λειτουργία Saute. Προσθέστε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, περίπου για 5 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, το σκόρδο, το garam masala, την πάπρικα, τον κουρκουμά και το αλάτι στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά. Κλείστε και κλειδώστε το καπάκι. Επιλέξτε υψηλή πίεση σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Ρυθμίστε το χρονοδιακόπτη για 10 λεπτά. Αφήστε 10 έως 15 λεπτά για να αυξηθεί η πίεση.

Βήμα 4
Εκτονώστε προσεκτικά την πίεση χρησιμοποιώντας τη μέθοδο γρήγορης αποδέσμευσης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, περίπου για 5 λεπτά. Αφαιρέστε το καπάκι και επιλέξτε τη λειτουργία Saute. Ρίξτε την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε καλά. Σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου για 4 λεπτά

Καλή όρεξη!.