Μια ιδιαίτερη ινδική συνταγή, αν σας ενδιαφέρει η vegan διατροφή. Το quorn είναι υποκατάστατο κρέατος που χρησιμοποιείται σε πολλά προσυσκευασμένα γεύματα, με βασικό συστατικό την μυκοπρωτεϊνη. Ενα χορτοφαγικό πιάτο πλούσιο σε πρωτεΐνη, συνδυάζεται τέλεια με ρεβύθια και κάρυ.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 συσκευασία (350 γραμμάρια) υποκατάστατο κρέατος quorn
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρος κύμινου
½ κουταλάκι του γλυκού σπόρους μαύρης μουστάρδας
1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο τριμμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια του γλυκού ντοματοπελτέ
1 κονσέρβα (220 γραμμάρια) ρεβίθια (φασόλια garbanzo), στραγγισμένα
1 κονσέρβα (400 γραμμάρια) ντομάτες σε κύβους
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 κουταλάκι του γλυκού garam masala
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή το γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίστε το quorn σε λάδι μέχρι να ροδίσει.
Βήμα 2
Με το ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τους σπόρους κύμινου και τους σπόρους μουστάρδας σε λάδι για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Βήμα 3
Πασπαλίστε με κουρκουμά, κύμινο και κόλιανδρο, σκόνη τσίλι και αλάτι. Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και μετά προσθέτουμε το quorn, τα ρεβίθια, τις ντομάτες σε κύβους και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 με 25 λεπτά. Βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το garam masala.
Καλή όρεξη!