Δοκιμάστε αυτή την αυθεντική κινέζικη συνταγή για καβούρι ρανγκούν. Είναι ένα πιάτο με γεμιστά τραγανά ορεκτικά με ζυμαρικά γεμιστά με καβούρι, που σερβίρονται κυρίως στα κινέζικα εστιατόρια. Μια λιχουδιά, που αρέσει σε μικρούς και μεγάλους! Μπορείτε να τα φτιάξετε πριν από γιορτές ή πάρτι και να τα καταψύξετε, μέχρι την ώρα που θα τα χρησιμοποιήσετε.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 συσκευασία (400 γραμμάρια) περιτυλίγματα wonton 2 συσκευασίες (220 γραμμάρια) κρέμα τυρί
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένη ρίζα τζίντζερ
½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος μαϊντανός
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1/2 κιλό καβούρι, ψιλοκομμένο
1 λίτρο λάδι για το τηγάνισμα
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι ή φριτέζα στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το τυρί κρέμα, τη σάλτσα σόγιας, το τζίντζερ, το σκόρδο, τον μαϊντανό, τον κόλιανδρο και το καβούρι.
Βήμα 3
Τοποθετήστε 1/2 έως 1 κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα του τυριού κρέμα στο κέντρο κάθε περιτυλίγματος wonton. Διπλώστε το περιτύλιγμα wonton πάνω από τη γέμιση για να κάνετε ένα τρίγωνο ή ένα μισοφέγγαρο, ανάλογα με το σχήμα των περιτυλιγμάτων wonton που έχετε αγοράσει. Βρέξτε τις άκρες με λίγο νερό και σφραγίστε. Τοποθετήστε τα έτοιμα wonton κάτω από μια ελαφρώς υγρή χαρτοπετσέτα μέχρι να είστε έτοιμοι για τηγάνισμα.
Βήμα 4
Προσθέστε 3 ή 4 wontons στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα μια φορά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Επαναλάβετε μέχρι να τηγανιστούν όλα τα wonton. Σερβίρονται ζεστά.
Καλή όρεξη!