Κινεζικά παϊδάκια: Μια παραδοσιακή συνταγή της κινέζικης κουζίνας για ένα κλασικό παραδοσιακό πιάτο, που σχεδόν κάθε κινέζικη οικογένεια λατρεύει και ξέρει πώς να μαγειρεύει. Είναι απαραίτητο για μεγάλες γιορτές όπως το Φεστιβάλ της Άνοιξης (γνωστό και ως κινεζική Πρωτοχρονιά). Ενα νόστιμο και λαχταριστό πιάτο, που θα λατρέψετε!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
½ κιλό χοιρινά παϊδάκια, κομμένα σε κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
1 κομμάτι (2-3 εκατοστά) φρέσκιας ρίζας τζίντζερ, κομμένη σε φέτες
5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κομμάτια 5 εκατοστών
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
2 φλιτζάνια νερό
1 ½ κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κρασί από ρύζι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
¼ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει, μετά προσθέστε τα παϊδάκια και μαγειρέψτε χωρίς καπάκι για 3 έως 5 λεπτά. Στραγγίζουμε σε τρυπητό και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το φυτικό λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Ρίξτε το τζίντζερ, τα κρεμμυδάκια και την κανέλα. Τηγανίζουμε και ανακατεύουμε μέχρι να μυρίσουν. Ρίχνουμε τα παϊδάκια και μαγειρεύουμε για 3 με 5 λεπτά. Ρίξτε το νερό, τη σάλτσα σόγιας, τη ζάχαρη και το κρασί από ρύζι. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το μείγμα να πάρει μια βράση, στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα παϊδάκια, περίπου για 1 ώρα.
Καλή όρεξη!