Κινέζικο κοτόπουλο έκπληξη: Μια κινέζικη συνταγή για να ετοιμάσετε ένα υπέροχο πιάτο. Υλικά κινέζικου τύπου όπως αμύγδαλα, νεροκάστανα, μανιτάρια, σέλινο και νουντλς τσο μέιν συνδυάζονται με κρεμώδη ζωμό, μείγμα σούπας και γάλακτος -και φυσικά κοτόπουλο- για να σχηματίσουν αυτό το πιάτο. Το όνομα προέρχεται από το γεγονός ότι οι άνθρωποι εκπλήσσονται ευχάριστα και αναρωτιούνται τι περιέχει. Αυτή είναι μια καλή συνταγή, καθώς μπορεί να προετοιμαστεί εκ των προτέρων και να καταψυχθεί ή να καταψυχθεί μέχρι να είναι έτοιμο για ψήσιμο.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 φιλέτα κοτόπουλου, μαγειρεμένα και κομμένα σε κύβους
1 φλιτζάνι ζωμό κότας
1 κονσέρβα (300 γραμμάρια) συμπυκνωμένη κρέμα μανιταρόσουπας
1 κουτί (150 γραμμάρια) γάλα εβαπορέ
1 φλιτζάνι αμύγδαλα κομμένα σε φέτες
1 κουτί (130 γραμμάρια) μανιτάρια κομμένα σε φέτες, στραγγισμένα
1 κονσέρβα (220 γραμμάρια) νεροκάστανα, στραγγισμένα και ψιλοκομμένα
1 συσκευασία (140 γραμμάρια ) τραγανά νουντλς τσο μέιν
⅔ φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 φλιτζάνι σέλινο κομμένο σε κύβους (προαιρετικά)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 2
Σε ένα ελαφρώς λαδωμένο ταψί, βάλτε το κοτόπουλο, το ζωμό, τη μανιταρόσουπα, το γάλα, τα αμύγδαλα, τα κομμάτια μανιταριών, τα νεροκάστανα, τα νουντλς, το τυρί και το σέλινο (αν το χρησιμοποιήσετε). Ανακατεύουμε καλά και φροντίζουμε το μείγμα να απλωθεί ομοιόμορφα στο ταψί.
Βήμα 3
Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!