Ινδική Κουζίνα

Phaal

Phaal

Phaal: Μια πολύ ιδιαίτερη συνταγή της ινδικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε το πιο καυτό κάρυ στον κόσμο, επειδή περιέχει το πιο καυτό τσίλι στον κόσμο, το bhut jolokia ή «Ghost Chile», το οποίο είναι τρεις φορές πιο καυτό από ένα habanero. Αν δεν είστε συνηθισμένοι στα πολύ καυτερά, καλύτερα μην το δοκιμάσετε, αλλιώς απλά απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

2 ντομάτες σε κύβους
¼ φλιτζάνι νερό
10 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
2 κουταλιές της σούπας τριμμένη φρέσκια ρίζα τζίντζερ
1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτέ
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
3 πιπεριές φάντασμα τσίλι, με μίσχο και χοντροκομμένες (χρησιμοποιήστε γάντια)
2 κουταλάκια του γλυκού τσίλι σε σκόνη
2 κουταλάκια του γλυκού garam masala
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
1 κουταλάκι τριμμένη τριγωνέλλα
αλεσμένο μαύρο πιπέρι
1 κιλό αρνί, κομμένο σε κομματάκια
¼ φλιτζάνι βούτυρο κλαριφέ (γκί)
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Τοποθετήστε τις ντομάτες, το νερό, το σκόρδο, το τζίντζερ, τον ντοματοπελτέ, το αλάτι, τις πιπεριές φάντασμα, τη σκόνη τσίλι, το garam masala, το κύμινο, τον κόλιανδρο, την τριγωνέλλα (fenugreek) και το μαύρο πιπέρι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε πολλές φορές για να τα ψιλοκόψετε. Ανακατεύουμε τα υλικά μέχρι να ρευστοποιηθούν. Να είστε προσεκτικοί, τα τσίλι-φάντασμα θα κάψουν τα μάτια, το στόμα ή τη μύτη εάν τα αγγίξετε.

Βήμα 2
Ρίξτε το ανακατεμένο μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και ανακατέψτε το αρνί για να επικαλυφθεί. αφήνουμε το αρνί να μαριναριστεί τουλάχιστον 1 ώρα στο ψυγείο.

Βήμα 3
Ζεσταίνουμε το βούτυρο κλαριφιέ σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, για 10 έως 15 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το αρνί και τη μαρινάδα στο τηγάνι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, περίπου για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το αρνί, περίπου για 20 λεπτά ακόμη. Γαρνίρουμε με κόλιαντρο για να σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!