Πικάντικο τηγανητό κοτόπουλο με κάρυ: Μια αυθεντική ινδική συνταγή (από τη Βόρεια Ινδία), για ένα νόστιμο, πικάντικο και χορταστικό γεύμα. Ενα πιάτο γεμάτο αρώματα, εμπλουτισμένο με μια μεγάλη ποικιλία μπαχαρικών από όπου παίρνει την πικάντικη γεύση του. Το γάλα καρύδας και ο χυμός λάιμ, το κάνουν μοναδικό!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 ολόκληρο κοτόπουλο 1-1,5 κιλό
½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένος κουρκουμάς
1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο κόλιανδρο
2 κουταλάκια του γλυκού μαύρο πιπέρι
1 ½ κουταλιά της σούπας τσίλι σε σκόνη
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κουταλάκι σιναπόσπορο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους τριγωνέλλας
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 ½ κουταλάκι του γλυκού σπόροι κύμινου
3 φύλλα φρέσκο κάρυ
2 κουταλάκια του γλυκού πάστα τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού πάστα σκόρδου
2 φλιτζάνια νερό
1 φλιτζάνι γάλα καρύδας
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο χυμό λάιμ
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και κόβουμε το κοτόπουλο σε 12 με 14 κομμάτια. Βάζετε το κοτόπουλο σε ένα μεγάλο μπολ και το πασπαλίζετε με τον κουρκουμά, τον κόλιανδρο, το μαύρο πιπέρι, το τσίλι σε σκόνη και το αλάτι. Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τους σπόρους μουστάρδας, την τριγωνέλλα, το κρεμμύδι, τους σπόρους κύμινου τα φύλλα κάρυ για περίπου 3 έως 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις πάστες σκόρδου και τζίντζερ και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το νερό, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε με το καπάκι. Μαγειρέψτε για 20 έως 25 λεπτά.
Βήμα 3
Ρίξτε το γάλα καρύδας και μαγειρέψτε μέχρι σχεδόν να στεγνώσει. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κοτόπουλο στον πάτο του τηγανιού. Ρίξτε το χυμό λάιμ, και μαγειρέψτε μέχρι να στεγνώσει.
Συμβουλή:
Γαρνίρουμε με φύλλα κάρυ αν θέλουμε.
Καλή όρεξη!