Ιταλικά εύκολα κεφτεδάκια: Μια απλή ιταλική συνταγή για να ετοιμάσετε αυτούς τους εύκολους κεφτέδες με απλά υλικά όπως αυγά, τριμμένη φρυγανιά, σκόνη σκόρδου και φρέσκο βασιλικό. Γίνονται γευστικοί και νόστιμοι κάθε φορά! Τους λατρεύουν και τα παιδιά! Αν θέλετε, βάλτε τα μαγειρεμένα κεφτεδάκια στην αγαπημένη σας σάλτσα μέχρι να βυθιστούν (αυτό αναδεικνύει την υγρασία).
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 αυγά
2 κουταλιές της σούπας ιταλικό καρύκευμα
2 κουταλάκια φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού τριμένο μαύρο πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς
½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
Βήμα 2
Ανακατέψτε τα αυγά, τα ιταλικά καρυκεύματα, τον βασιλικό, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε τον μοσχαρίσιο κιμά και την τριμμένη φρυγανιά και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Πλάθετε το μείγμα σε περίπου σαράντα μπάλες 3,5-4 εκατοστών, λίγο μικρότερες από τις μπάλες του γκολφ, χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Βήμα 4
Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι τα κεφτεδάκια να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, γυρίζοντάς τα στα μισά του χρόνου ψησίματος, 10 με 15 λεπτά συνολικά.
Καλή όρεξη!