Μια συνταγή της ιταλικής κουζίνας για ένα νόστιμο και λαχταριστό πιάτο με χοιρινές μπριζόλες. Όσοι το δοκίμασαν, το λατρεύουν! Είναι εκπληκτικά απλό και γρήγορο. Το σκόρδο, το δεντρολίβανο και το λευκό κρασί αρωματίζουν το χοιρινό. Το άρωμα είναι υπέροχο. Δοκιμάστε να μαγειρέψετε φρέσκο μπρόκολο στον ατμό και στη συνέχεια τηγανίστε το στους χυμούς του τηγανιού για ένα τέλειο συνοδευτικό.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 χοιρινές μπριζόλες
½ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
⅛ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο αποξηραμένο δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Τηγανίστε τις μπριζόλες στο βούτυρο, γυρίζοντας μια φορά να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Βήμα 2
Περιχύνουμε με το κρασί και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το δεντρολίβανο και το σκόρδο. Σιγοβράζουμε, χωρίς καπάκι, για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν οι μπριζόλες. Μεταφέρετε τις χοιρινές μπριζόλες σε πιάτα σερβιρίσματος και ρίξτε τη σάλτσα με το κουτάλι πάνω από το κρέας. Σερβίρουμε!
Καλή όρεξη!