Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ινδικής κουζίνας για ψητή πικρή κολοκύθα, ένα πιάτο ιδιαίτερο και όχι πολύ συνηθισμένο και καθημερινό. Η κολοκύθα συνδυάζεται με εξωτικά υλικά, όπως είναι η ασαφετίδα και η ζάχαρη jaggery (από ζαχαροκάλαμο) και μαζί με το αλάτι, τον κόλιανδρο, το αλεύρι και το κόκκινο πιπέρι τσίλι κάνουν ένα υπέροχο και γευστικό πιάτο. Σερβίρεται ιδανικά με ρύζι.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
2 πικρές κολοκύθες, ξεσποριασμένες και κομμένες σε δαχτυλίδια 1-1,5 εκατοστού
2 κουταλάκια του γλυκού φυτικό λάδι
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 πρέζες σκόνη ασαφετίδα
½ κουταλάκι του γλυκού γραμμάριο αλεύρι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι τσίλι
¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη jaggery (από ζαχαροκάλαμο)
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τα δαχτυλίδια πικρής κολοκύθας σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Περιχύνουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού λάδι και αλάτι. Ανοίγουμε τον φούρνο μικροκυμάτων μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 4 λεπτά, ανακατεύοντας μια φορά στα μισά περίπου του χρόνου.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε τις κολοκύθες και την σκόνη ασαφετίδα. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς, περίπου για 10 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι, το αλεσμένο κόκκινο τσίλι και τον κόλιανδρο. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου για 3 λεπτά. Προσθέστε την ζάχαρη jaggery. Ανακατέψτε καλά.
Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 φλιτζάνι κατεψυγμένα κομμάτια πικρής κολοκύθας. Τοποθετήστε τους δακτυλίους σε ένα πιάτο κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων και ξεπαγώστε για ένα ή 2 λεπτά (ανάλογα με τη ρύθμιση του φούρνου μικροκυμάτων σας). Αδειάστε εντελώς το νερό από το πιάτο.
Καλή όρεξη!