Ιαπωνική Κουζίνα

Αυθεντικό ιαπωνικό yakisoba

Αυθεντικό ιαπωνικό yakisoba

Δείτε αυτή την συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας, για να ετοιμάσετε ένα αυθεντικό yakisoba. Ενα παραδοσιακό ιαπωνικό πιάτο, που συνδυάζει υπέροχα τα νουντλς με τις γεύσεις του χοιρινού κρέατος, των λαχανικών και των μπαχαρικών, ενώ το τουρσί τζίντερ και τα αποξηραμένα κομματάκια φυκιού, δίνουν τον ασιατικό τόνο. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

4 συσκευασίες (220 γραμμάρια) νουντλς soba (από φαγόπυρο)
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
½ κιλό χοιρινό φιλέτο, κομμένο σε λεπτές λωρίδες
2 φλιτζάνια καρότα, κομμένα σε λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι, κομμένο σε λωρίδες
1 κουταλιά της σούπας φρεσκοτριμμένο τζίντζερ
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
½ κεφάλι κινέζικο λάχανο νάπα, τριμμένο
⅔ φλιτζάνι σάλτσα λαχανικών και σόγιας (yakisoba)
αλάτι και τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας τουρσί κόκκινο τζίντζερ (μπένι σόγκα)
4 κουταλιές της σούπας αποξηραμένα φύκια kizami nori

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό να βράσει. Μαγειρέψτε τα νουντλς στο βραστό νερό, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να είναι αλντέντε, για 5 έως 8 λεπτά. Στραγγίζουμε τα νουντλς και τα ξεπλένουμε με κρύο νερό. Αφήνουμε στην άκρη.

Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα γουόκ σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το χοιρινό και τηγανίζουμε με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι, περίπου για 5 λεπτά. Μεταφέρετε το κρέας σε ένα πιάτο, κρατώντας το λάδι στο γουόκ. Προσθέστε τα καρότα, το κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο στο γουόκ και ανακατέψτε για 3 έως 4 λεπτά.

Βήμα 3
Προσθέστε το λάχανο στο γουόκ και ανακατέψτε για λίγο, περίπου για 1 λεπτό. Προσθέστε τα στραγγισμένα νουντλς. Ρίχνουμε το 1/2 της σάλτσας yakisoba και τηγανίζουμε μέχρι να καλυφθούν τα νουντλς και τα λαχανικά με την σάλτσα, περίπου για 3 λεπτά. Ξαναβάλτε το χοιρινό στο γουόκ. Προσθέστε επιπλέον σάλτσα κατά βούληση. Βγάζουμε από τη φωτιά.

Βήμα 4
Γαρνίρετε το yakisoba με τα αποξηραμένα φύκια και ένα μικρό σωρό τουρσί τζίνζτερ μπένι σόγκα λίγο πριν το σερβίρετε.

Σημείωση του Μάγειρα:
Μπορείτε να αντικαταστήσετε το χοιρινό κρέας με φιλέτο κοτόπουλου, αλλά φροντίστε να το κόψετε πολύ λεπτό διαφορετικά η υφή θα είναι αλλοιωμένη.

Καλή όρεξη!