Κοτόπουλο piccata: Μια ιταλική συνταγή για ένα πολύ δημοφιλές πιάτο με κοτόπουλο piccata. Μια συνταγή που μπορείτε να την εκτελέσετε εύκολα και γρήγορα για ένα πολύ απλό, αλλά εξαιρετικό και εντυπωσιακό κοτόπουλο, με σάλτσα με λεμόνι, βούτυρο και κάπαρη. Τέλειο συνδυασμός αν το σερβίρετε με ζυμαρικά.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
4 φιλέτα κοτόπουλου χωρίς δέρμα, κομμένα στη μέση σταυρωτά
½ φλιτζάνι βούτυρο
¾ φλιτζάνι ξηρό λευκό κρασί
1 λεμόνι, χυμό
1 κουταλάκι του γλυκού κάπαρη
1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες
2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Βυθίστε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο αλεύρι για να επικαλυφθούν. Πετάξτε το περιττό αλεύρι.
Βήμα 2
Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί αλλά να μην αρχίσει να ροδίζει. Τηγανίστε τα επικαλυμμένα κομμάτια από τα φιλέτα κοτόπουλου στο καυτό βούτυρο μέχρι να ροδίσουν, μέχρι να μην είναι πλέον ροζ μέσα, περίπου για 10 λεπτά. Γυρίζετε συχνά τα κομμάτια του κοτόπουλου. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό.
Βήμα 3
Ρίξτε το λευκό κρασί στο τηγάνι και ξύστε το τηγάνι για να διαλυθούν τυχόν ροδισμένα κομμάτια φαγητού στον πάτο. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, περίπου για 10 λεπτά. Ανακατεύετε συχνά. Ρίχνουμε την κάπαρη στη σάλτσα και ξαναβάζουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι, γυρίζοντας να επικαλυφθεί καλά με τη σάλτσα.
Βήμα 4
Για να σερβίρετε, μεταφέρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου σε μια πιατέλα, περιχύνετε τη σάλτσα και γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και φρέσκο μαϊντανό.
Καλή όρεξη!