Ιαπωνική Κουζίνα

Ιαπωνικά σουβλάκια με ντάμπλινγκ ρυζιού και σάλτσα mitarashi

Ιαπωνικά σουβλάκια με ντάμπλινγκ ρυζιού και σάλτσα mitarashi

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή της ιαπωνικής κουζίνας για να ετοιμάσετε σουβλάκια με ντάμπλινγκ ρυζιού και σάλτσα mitarashi. Ενα πολύ αγαπητό γλυκό με μπάλες ζύμης που έχουν ως βάση το αλεύρι ή την πατάτα (στην συνταγή αυτή είναι με ριζάλευρο). Ενα ιαπωνικό ντάμπλινγκ με γλυκιά σάλτσα mitarashi, παρόμοια με το τεριγιάκι. Απολαύστε το!

Υλικά που θα χρειαστείτε:

Ζύμη για τα ντάμπλινγκ:
1 ⅓ φλιτζάνια γλυκό ριζάλευρο
¼ φλιτζάνι ζάχαρη
⅔ φλιτζάνι νερό, ή περισσότερο αν χρειασθεί
κορν φλάουερ για πασπάλισμα
Σάλτσα Mitarashi:
1 φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
1 ½ κουταλιά της σούπας κορν φλάουερ
1 ½ κουταλιά της σούπας νερό

Εκτέλεση της συνταγής:

Βήμα 1
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό σε μέτρια φωτιά να βράσει. Ετοιμάστε ένα μικρό μπολ με παγωμένο νερό.

Βήμα 2
Εν τω μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ το ριζάλευρο και τη ζάχαρη για τη ζύμη μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Προσθέστε νερό, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, ανακατεύοντας καλά μετά από κάθε προσθήκη, μέχρι η ζύμη να γίνει σφιχτή.

Βήμα 3
Πασπαλίστε μια επιφάνεια εργασίας με κορν φλάουερ. Τοποθετούμε τη ζύμη από πάνω και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Κόβουμε μικρές ποσότητες ζύμης και τις ζυμώνουμε σε μικρές, ομοιόμορφες μπάλες (ντάμπλινγκ). Χρησιμοποιήστε όλη τη ζύμη με αυτόν τον τρόπο.

Βήμα 4
Ρίξτε μια μπάλα ρυζιού στο βραστό νερό κάθε φορά. Μαγειρέψτε μέχρι τα ντάμπλινγκ να ανέβουν στην επιφάνεια, για 3 με 5 λεπτά. Μόλις ανέβουν στην επιφάνεια, μαγειρέψτε για άλλα 2 λεπτά. Τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε αμέσως στο μπολ με το παγωμένο νερό.

Βήμα 5
Αφαιρέστε τα ντάμπλινγκ από το παγωμένο νερό και περάστε 3 με 4 σε ένα σουβλάκι. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα ζυμαρικά, προσθέτοντας περισσότερο πάγο στο νερό για το στάδιο της ψύξης.

Βήμα 6
Ετοιμάστε τη σάλτσα: Βάλτε 1 φλιτζάνι νερό, τη ζάχαρη και τη σάλτσα σόγιας σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Μαγειρέψτε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίξτε μαζί το κορν φλάουερ και 1 1/2 κουταλιά της σούπας νερό σε ένα μικρό μπολ και προσθέστε το στο μείγμα της σάλτσας σόγιας. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να δέσει η σάλτσα, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει ελαφρά.

Βήμα 7
Ζεσταίνουμε ένα ταψί σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθούν, ψήστε τα σουβλιστά ντάμπλινγκ και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, περίπου για 3 λεπτά. Τα βγάζετε σε πιατέλα και ρίχνετε από πάνω κρύα σάλτσα mitarashi. Σερβίρουμε.

Καλή όρεξη!