Γαλλικά γεμιστά μπισκότα: Δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στη γαλλική μαγειρική για να ετοιμάσετε αυτά τα γεμιστά μπισκότα. Με αυτή την γαλλική συνταγή μπορείτε να ετοιμάσετε τραγανά, λαστιχωτά μακαρόν. Χρειάζεται προσοχή στη λεπτομέρεια, αλλά δεν είναι δύσκολο να τα φτιάξετε. Είναι απλά μια απόλαυση, τόσο για προσωπικό σνακ όσο και για κεράσματα!
Υλικά που θα χρειαστείτε:
6 μεγάλα ασπράδια αυγών
1-1/2 φλιτζάνι φουντούκια, καβουρδισμένα
2-1/2 φλιτζάνια άχνη
1 πρέζα αλάτι
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
κρέμα καφέ βουτύρου:
1 φλιτζάνι ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας νερό
6 μεγάλοι κρόκοι αυγών
4 κουταλάκια του γλυκού instant espresso σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1-1/2 φλιτζάνια βούτυρο, μαλακωμένο
6 κουταλιές της σούπας άχνη ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση της συνταγής:
Βήμα 1
Τοποθετήστε τα ασπράδια σε ένα μικρό μπολ και αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°. Βάλτε τα φουντούκια και την άχνης σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να αλεσθούν καλά.
Βήμα 3
Βάλτε αλάτι στα ασπράδια αυγών και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Προσθέστε σταδιακά την ζάχαρη, 1 κουταλιά της σούπας τη φορά, χτυπώντας σε δυνατή ένταση μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Απλώνουμε στο μείγμα των φουντουκιών.
Βήμα 4
Με μια σακούλα ζαχαροπλαστικής, περάστε μπισκότα διαμέτρου 2,5 εκατοστών σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήστε μέχρι να ροδίσουν ελαφρά, για 9-12 λεπτά. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρες για να κρυώσουν τελείως.
Βήμα 5
Για τη βουτυρόκρεμα: σε μια κατσαρόλα, ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το νερό και το βάζουμε να πάρει μια βράση. Μαγειρεύουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Βγάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά μια μικρή ποσότητα ζεστού σιροπιού με τους κρόκους αυγών. Τα ξαναρίχνετε όλα στο τηγάνι, ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε μέχρι να πήξει, για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατεβάστε τα από τη φωτιά. Προσθέστε τη σκόνη εσπρέσο και τη βανίλια. Αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Βήμα 6
Σε ένα μίξερ με το εξάρτημα με το σύρμα, χτυπήστε το βούτυρο μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε σταδιακά το κρύο σιρόπι. Χτυπάμε τη ζάχαρη ζαχαροπλαστικής μέχρι να αφρατέψει. Τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει το μείγμα σε ομοιόμορφη υφή, περίπου για 10 λεπτά.
Βήμα 7
Απλώστε περίπου 1-1/2 κουταλάκι του γλυκού βουτυρόκρεμα στον πάτο των μισών μπισκότων. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα μπισκότα. Φυλάσσετε σε αεροστεγή δοχεία στο ψυγείο.
Καλή όρεξη!